Варненската районна прокуратура внесе в съда обвинения срещу студент и

...
Варненската районна прокуратура внесе в съда обвинения срещу студент и
Коментари Харесай

Студент и безработен отиват на съд за телефонни измами

Варненската районна прокуратура внесе в съда обвинявания против студент и незает за телефонни измами за над 30 000 лева

21-годишният студент Стефан Ст. и 20-годишният Даниел С. са работили в съучастничество с неустановени по делото лица, настояват от прокуратурата. Стефан съумял да набави за себе си и за собствен прочут 9752 лв., по остарялата изтъркана скица - показал се на стара жена като служител на реда, който спомага на екип да се заловят телефонни измамници. Студентът бил нает от чужд ромски амбулантен търговец на парфюми във Велико Търново да работи като пощальон за събиране на пари и документи. Връзката с него била поддържана посредством мобилни телефони на румънски оператор. За работата си като муле на телефонните измамници той получавал избрани суми. Добре разбирал, че взе участие в схемата на измамниците.

Когато решил да се откаже и съобщил това на незнайните си работодатели по телефона, получил закани. Последвал ултиматум, че в случай че приключи активността си като „ пощальон “, би трябвало да откри човек, който да го замести в измамите. За задачата 21-годишният студент решил да предложи собствен незает другар. Обяснил отговорностите му, както и заплахите да се взе участие в ало-мафията. Въпреки това 20-годишният Даниел С. се съгласил.

Така в интервала от 18 януари до 22 януари тази година Даниел взел участие в три телефонни измами, като общата сума от тези закононарушения е близо 25 000 лв.. При последната машинация 20-годишният Даниел взел парите на варненско семейство, които малолетното им дете оставило в ученическа раница под скамейка в региона на гробищния парк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР