Варненската болница Св. Анна е докарана почти до фалит, заяви

...
Варненската болница Св. Анна е докарана почти до фалит, заяви
Коментари Харесай

Варненската болница ``Св. Анна`` е пред фалит - Здраве

Варненската болница " Св. Анна " е докарана съвсем до банкрут, съобщи пред БНР ортопедът доктор Ивайло Митковски.

Проблемът е от началото на прехода и е от огромна значимост за района, тъй като болничното заведение поема цялата неотложност. От години всички нейни управления се пробват да я създадат със статут " Варненски Пирогов ".

Болницата е акционерно сдружение, като в нея дял има страната, Община Варна, както и няколко общини от региона, сподели доктор Митковски. Според него това пречи и до момента нито едно евро от европейски планове не е влезнало за възобновяване на болничното заведение.

Сградите са остарели, а хората напущат

" Св. Анна " е стратегическа за опазването на здравето в региона. Докарана е съвсем до банкрут. Не действа отделението по съдова хирургия. Всички сестри, като се изключи 1 или 2 от отделението по неврохирургия са си подали молбите за овакантяване, тъй че е пред затваряне е и неврохирургията. Детското поделение е преместено в 1-2 стаи в детска хирургия. Болницата я съдят компании за дължими суми. Положението е трагично. Трябва да се преобразува и като сдружение, и като форма на ръководство. По този метод болничното заведение умира, изясни доктор Митковски. 

За тези проблеми той сигнализира всички здравни министри от всички държавни управления, само че досега резултат няма.

Д-р Ивайло Митковски сподели фиша си за заплата, като за половин работен ден получава 638 лева Докторът акцентира, че работи на 4-5 места, с цел да устоя фамилията си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР