Варненка публикува снимка на отпадъци, разхвърляни край контейнер в ж.к.

...
Варненка публикува снимка на отпадъци, разхвърляни край контейнер в ж.к.
Коментари Харесай

Дебат сред варненци: Трябва ли да се глобяват клошарите?

Варненка разгласява фотография на боклуци, разхвърляни край резервоар в ж.к. “Чайка ” и отвори забавен спор. “Това е ежедневна панорама в “Чайка ”, блок 68. Подавани са безрезултатни сигнали. Едни и същи лица, нормално в група 2- 3 правят това безсрамие безнаказано, въоръжени с огромни пръчки ”, това написа към фотографията си Татяна Кьосева в групата “Забелязано във Варна ”.

Гледката за следващ път отваря дебата по какъв начин да се спре разпръсването на битовата боклук от клошарите, които бъркат в контейнерите. Въпреки че това е всеобщо събитие, контролните органи не съумяват да се оправят с него. Глоби на клошарите е безсмислено да се постановат, тъй като по този начин или другояче няма да ги платят, това са обяснявали нееднократно техни представители.



Мненията на варненци по тематиката са спорни.

“Няма санкции за тях или някакъв различен метод да бъдат спрени. Минавайки тази заран около едни контейнери, до тях стояха сходни 2 лица и си попийваха от ракиена бутилка ” , това разяснява един от участниците в групата.

“Защото няма по какъв начин да бъдат санкционирани. На мен ми е тъжно, че ровят. На други им страда естетическото възприятие ” , това отвръща варненка, изразявайки другата теза по казуса.

За ваденето на боклуци и разпръсването им към контейнерите има наказания, които са ясно посочени в наредбата за публичния ред на Община Варна. Те обаче като предписание не се постановат. Въпреки смяната в локалната власт, към този момент не се вижда наклонност това да се промени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР