Варненецът Пламен Атанасов (известен сред варненци като Кройф) от частен

...
Варненецът Пламен Атанасов (известен сред варненци като Кройф) от частен
Коментари Харесай

Мъж възстанови традициите, като пусна единствените във Варна моникс и карамбол

Варненецът Пламен Атанасов (известен измежду варненци като Кройф) от частен клуб Moliendo възвърне традициите български, като пусна единствените във Варна моникс и карамбол.

Преди 30 години моникс имаше в кръчмата на всяко българско село. България ги произвеждаше и беше в тройката на Европа по произвеждане на моникси. Днес карамбол и моникс  има единствено във Варна и София.



За лаиците Пламен изяснява, че карамбола се играе като на маса за билярд, само че на нея няма дупки като билярда. Много значима е самата температура на повърхността на масата, която би трябвало да бъде от 34 до 37 градуса за обикновено придвижване на топките по нея. 

" Моята маса за карамбол е професионална, чисто нова, импорт от Испания. Има 2 типа карамбол - прав и триспонтов или три бордов се назовава още. Виждате двете маси са в конюнктура от бароков жанр. Излезли сме от всеобщия кич. Желанието ми е да основа приятна конюнктура мъжете да играят карамбол или моникс, а дамите им през това време да гледат телевизия. И това при напълно човешки цени - 5 лева за 1 час игра на моникс и 10 лева за 1 час игра на карамбол. Частният клуб набира членове, като всеки един е добре пристигнал без членски импорт. Трябва обаче да знае - тук се пуши. Вентилацията ни е добра. Имаме и маса за състезателен бридж. Членовете на клуба не заплащат нищо, а оставят доброволни дарения против които получават документ. Нямаме работно време, тъй като работим когато и да е, 24 часа в денонощието, само че след авансово позвъняване. Който не знае разпоредбите за игра на карамбол и моникс, ще го научим, гратис. Целта е тук да бъдем едно общество, което да разтоварва от работното всекидневие. Помня преди 30 г напълно наоколо на Бенковска имаше един бай Калус, арменец, билярд клубът  му беше непрекъснато цялостен, а той обясняваше на играчите, че ще научат моникса, когато позлатят краката му. За карамбола допълваше, че ще станат играчи, когато позлатят единствено трите му крайници ", съобщи Пламен Атанасов.    

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР