Варненец публикува във Фейсбук мрежата снимки на отровна змия, открита

...
Варненец публикува във Фейсбук мрежата снимки на отровна змия, открита
Коментари Харесай

Змия пощури варненци в морската градина

Варненец разгласява във Facebook мрежата фотоси на отровна змия, открита в Морската градина на Варна.

Снимката на влечугото е направена от Мартин Малинов.  Змията е навита около дървен клон и типът й съществено тормози варненци, като провокира и голям брой мнения, част от които свързани и с шеговити метафори.

Това не е първият случай на влечуго, видяно в парка, като до момента няма регистрирани съдбовни произшествия от сходни срещи. Змията стана обект на медийни изявления в локални уеб сайтове, които написаха, че това е отровна пепелянка. Други пък се колебаеха сред пепелянка и усойница, а трети бяха безапелационни, че това е каменарка.

Това удостоверяват и експерти, съгласно които отровните змии в България са главно усойница, пепелянка и каменарка, като те се срещат в разнообразни региони на страната.  Тези влечуги са с умерена токсичност и ухапванията им водят до местни провали на мястото на захапване.

От Община Варна разясниха обстановката със стоплянето на времето, като към този момент няма други сигнали за змии в тревните площи на градските паркове и градинки, нито в откритите пространства. Ако обаче се появят, сигнали могат да се подават на телефона на дежурния чиновник в Общината. През разнообразни години в летните месеци е имало случаи във Варна, когато влечуги са излизали от остарели и запустели дворове по пешеходната зона в центъра на  града, забелязвани са даже на така наречен „ Червен площад “, влизали са в Бюрото по съдимост в постройката на съда, в дворове на образователни и детски заведения и в пространства на жп-гарата. 

Имаше случаи, когато чиновници на пожарната извадиха смок от двигателния отсек на автомобила му или от купето на колата на различен. Преди години Община Варна беше първата у нас, която прибягна даже до услугите на професионален змиеловец, като подписа контракт със експерта, който да реагира на сходни сигнали на жители и да лови рисковите влечуги. Плащаха му по 25 лв. за посещаване на място и по 50 лв. за всяка уловена змия, която по-късно се пускаше на независимост, отвън града.   
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР