Върнаха малтретираното 5-годишно дете от Пловдив на биологичния му баща.

...
Върнаха малтретираното 5-годишно дете от Пловдив на биологичния му баща.
Коментари Харесай

Върнаха на баща му малтретираното 5-годишно дете от Пловдив

Върнаха измъчваното 5-годишно дете от Пловдив на биологичния му татко. Днес по обед обществените управляващи смъкнаха мярката му за протекция и го предадоха на родителя. Той е подписал декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си.

Това оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне.

Вчера съдът постанови привременните ограничения в интерес на бащата до приключването на бракоразводното дело.

Освен че поема грижите за него, той е подписал контракт, че при потребност момченцето ще употребява обществените услуги в Центъра за социална поддръжка. Още през днешния ден бащата е изискал да замине с детето за Германия, само че е изпуснал полета.

„ Детето е върнато на бащата. Предполагам, че към този момент не е с мярка за протекция, най-малко не тази за настаняване в Център от фамилен вид. Това значи, че те би трябвало да уведомят Районния съд – Пловдив за отдръпване на мярката на протекция. Защото бащата може да поставя съответни грижи за детето. Това би трябвало да е изводът на обществените служащи, с цел да върнат детето при биологичния му татко. Майката е предоставила декларация, нотариално заверена, с която бащата може да пътува отвън територията на Българи”, съобщи Васил Попов, процесуален бранител на детето.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР