Varna24.bg Проф. Анастас Герджиков е човекът, който може да обедини България

...
Varna24.bg
Проф. Анастас Герджиков е човекът, който може да обедини България
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов, ГЕРБ/СДС – Варна:  Проф. Герджиков е спокойната сила, разум и мост към разбирателството!

 Varna24.bg Проф. Анастас Герджиков е индивидът, който може да сплоти България в тези сложни времена. Това съобщи лидерът на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в 3-ти МИР – Варна проф. по време на срещата във Варна с претендента за президент проф. Анастас Герджиков, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Проф. Ангелов  посочи, че постоянно когато идва в морската столица на България е разчувствуван тъй като тя по-красива и от София.

" България е в рецесия, в действителност в доста рецесии, които са вследствие на пропуснати моменти от невзети решения. В България има недостиг на държавници, на хора, които могат да носят отговорност за дейностите си и най-много да вземат значими решения.

България има потребност от обединяване, тъй като сега ние сме разединени от изкопаните окопи и от вдигнатите юмруци. Точно поради това България в действителност има потребност от обединяване и точно това ще направи проф. Анастас Герджиков ", безапелационен бе проф. Ангелов.

Той уточни, че двамата се познават от над 20 години и за него проф. Герджиков постоянно е бил спокойната мощ, мощният разсъдък и мостът към разбирателството.

" Всички тези качества ще забележим при  един спор сред бъдещия президент - проф. Герджиков и сегашния президент на България. Ако този спор не се състои това ще е поради страха на сегашния президент  и най-много тъй като в него всички българи ще забележим, че сегашният президент е гол.

Проф. Герджиков, нямам подозрения във Вашата победа. Пожелавам Ви триумф от цялото си сърце на Вас и на госпожа Невяна Митева, която за жалост през днешния ден не съумя да е с нас във Варна.

Благодаря на всички варненци за поддръжката и на 14-ти ноември – изберете номер 15 в бюлетината за президент и номер 32 за народни представители ", сподели още проф..

От своя страна претендентът за президент проф. Анастас Герджиков съобщи с убеденост,  че в случай че завоюва изборите за държавен глава, ще направи всичко допустимо партиите, които ще влязат в идващото Народно заседание, да съумеят да сформират държавно управление.  

" Обръщам се към Румен Радев, чиито първи мандат на президентския пост изтича през януари, и го приканвам консултациите, които ще организира след изборите на 14 ноември да не бъдат официални, а фактически да спомага за разговор сред партиите и търсене на единодушие. Ако аз бъда определен за президент, бих направил всичко допустимо, за да могат политическите сили да образуват постоянен кабинет. Сега, в обстановката на здравна криза заради ковид и шоково нарастване на цените, повече от всеки път е нужен работещ парламент, който да одобри значими стопански ограничения за подкрепяне на бизнеса и гражданите ", посочи  кандидатът за държавен глава, издигнат от Инициативен комитет.

" Ако печеля президентските избори, ще употребявам до дъно периодите според конституционната процедура и всички благоприятни условия, особено в обстановка като сегашната, за да има държавно управление. Ако би трябвало, ще се затворим и ще преговаряме с партиите толкова дълго, колкото е належащо, и няма да излезем, докато няма " бял пушек " – т.е. докато политическите сили не стигнат до формулата за сформиране на кабинет ", допълни проф. Герджиков.

Според него този път обединенията би трябвало да намерят общи цели в името на излизането на страната от кризата - здравна, икономическа и политическа.

" Показал съм с работата си през годините, че съм човек на разговора. Ще го потвърдя още веднъж, ако бъда определен за президент. Сега не е време за опълчване и за политическо превъзходство – сходни битки са атрактивни, за да завоюват вниманието на гласоподавателя преди вота, но би трябвало да бъдат туширани след изборите – от това би спечелила България и нейните жители ", заяви проф. Герджиков.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР