Varna24.bg Нужен е поне едногодишен мораториум върху въглеродния данък, за да

...
Varna24.bg
Нужен е поне едногодишен мораториум върху въглеродния данък, за да
Коментари Харесай

Д-р Петър Москов, водач на НОД за Варна: Едногодишен мораториум върху въглеродния данък, за да вземе бизнесът глътка въздух!

 Varna24.bg Нужен е най-малко едногодишен мораториум върху въглеродния налог, с цел да могат хората и бизнеса да си поемат глътка въздух. Това съобщи лидерът на листата на Националното обединяване на десницата в 3-ти МИР – Варна доктор, съобщи кореспондент на  Varna24.bg .

Той гостува във Варна дружно с претендента на обединението за вицепрезидент доктор Евелина Георгиева. Те бяха показани от Панайот Кискинов, лидер на листата в предходните избори на съдружния сътрудник Политическа партия " Републиканци за България ". 

Д-р Москов уточни, че това един от главните цели на консервативната десница, тъй като за една мощна стопанска система е нужна мощна страна.

" Един от огромните проблеми, пред които сме изправени, изключително в последните месеци е неналичието на мощна, ценностно обоснована консервативна десница. Това вършим ние – КОД и Републиканци, тъй като това което видяхме в 45-ия и 46-ия парламент, е среда на отричане и на опълчване, а проблемите пред страната са съществени.

Истината е, че ГЕРБ не е дясна партия, а е главната съпротива на социалистите. Говорейки за ляво и дясно – това не са единствено отвлечени изречения, това са съответни решения за всекидневието ни “, безапелационен бе доктор Москов.

Той даде образец и по какъв начин отсъствието на дясното се отразява в живота на всеки един български жител.

" Започвам с тематика, която визира всеки един от нас и това е цената на електрическата енергия.

В момента това е голям проблем на всеки бизнес – от най-малкия до най-големия, а от Нова година ще е проблем и за всяко едно домакинство, поради скока на цената на газа.

Това е прегледен образец какво се случва, когато дясното липсва в ръководството на страната.

Наслушахме се на откровения от всички политически сили и прехвърлянето на обвинявания сред Радев и ГЕРБ, кой по-адекватно е давал обезщетения, тъй като цената на тока е непоносима и надлежно стопанската система е неконкурентна на останалите.

Този диалог е обаче се организира сред другите форми на лявото.

Причината да имаме тези цени на тока и на газа е победилата лява политика, в продължение на последните 5 години.

Европейската левица с общителното подпомагане на българската левица, съумяха да прокарат концепцията, че би трябвало да се спрат изследванията за нови горива, тъй като задачата е въглеродна индиферентност. Успоредно с това, би трябвало да се понижат добивите на наличните запаси на изкопаеми горива, а тези които към този момент са на пазара, би трябвало да станат толкоз скъпи, с цел да спрат потребителите да ги купуват и да се насочат към други различни форми, като да вземем за пример от възобновимите източници на сила.

Разбира се, няма неприятно да се употребяват и тези източници, само че това не става в този момент и незабавно, а се изисква самообладание. И резултатът от тази лява политика е налице. Именно по тази причина високата цена на тока е вследствие на поредно водената политика на европейските и българските държавни управления.

Срещу това обаче би трябвало да има десен отговор, а не техническо решение.

Вчера цената на един MWh ток, който бизнесът закупува - беше 293 лева, а 160 лева от тази цена е политическия налог, който левицата вкара върху производството на електрическа сила от стандартни източници.

60% от цената, който всеки български предприемач заплаща и което всяко едно домакинство ще стартира да заплаща от месец януари е политическата такса на левицата за осъществяването на политическата ѝ стратегия, наречена – въглеродна квота “, обясни доктор Москов.

Той изясни, че това което би трябвало да направи една смислена десница е въвеждането на едногодишен мораториум върху налога наименуван " въглеродни квоти “.

" Това ще рече 60% понижение на цената на тока, от момента, в който се одобри това решение. И това, което българското държавно управление трябваше да направи е да търси съдружници в лицето на страните от Източна и Южна Европа и да съобщи, че върху този политически налог би трябвало да има мораториум. Защото българското държавно управление преди всичко носи отговорност за нас, а не за служителите от Брюксел. Това е дясното решение и дясната политика “, безапелационен бе доктор Москов.

Сред другите предложение на Националното обединяване на десницата за мощна стопанска система са страната да подсигурява идентични правила и положителни условия за бизнеса.

В сферата на битката с олигархията пък доктор Москов съобщи, че най-важното, което би трябвало да се направи е безкомпромисна лустрация и ясна политическа отговорност за действието на прокуратурата.

" Не е значим въпросът КОЙ, а е значим въпросът ЗАЩО и в случай че желаеме да унищожим корените на олигархията и корупцията, ни е нужна лустрация посредством Закон. И това би бил българския закон " Магнитски “. Освен това е належащо изваждане на прокуратурата от правосъдната власт и лична политическа отговорност на министър-председателя за дейностите и бездействията ѝ “, безапелационен бе доктор Москов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР