Varna24.bg Днес бяха представени , които ще бъдат предоставени за временно

...
Varna24.bg
Днес бяха представени , които ще бъдат предоставени за временно
Коментари Харесай

Предоставят за безплатен тест новите товарни велосипеди във Варна

 Varna24.bg Днес бяха показани, които ще бъдат предоставени за краткотрайно гратис прилагане от представители на заведения и търговски обекти във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Производител на велосипедите е варненска компания, заяви шефът на Оперативна програма “Общински паркинги и синя зона " Младен Иванов. 

" Стойността на един подобен велосипед в чужбена е 4 000 евро, а тук към 4 хиляди лева Този тип транспорт на артикули е най-разпространен в Дания, Холанди, Белгия, където използването им е метод на живот и просвета. При нас, поради рестриктивните мерки на Закона за придвижване по пътищата, е неразрешено да се транспортират хора по този метод, до момента в който в другата част на Европа този тип превоз се употребяват постоянно за транспорт на дребни деца. Велосипедите, които представяме през днешния ден са с друга съдържимост, като товароподемността им е до 100 кг. Ще може да ги употребява всеки, който са зепише при нас, тестовия интервал е 10 дни. Ще бъдат предоставени безплатно на наши съграждани и компании, които имат интерес, като по-късно ще могат да си закупят такива било то от непознати снабдители или от производителя, с който ние имаме договорни връзки. Ние сега сме ги наели за избран интервал от време. Компанията е варненска, локални инженери по наше задание създадоха тези 6 велосипеда. Те ще могат да паркират на специфични места в града ", изясни Младен Иванов. 

Велосипедите са обезпечени по европейски план на Община Варна " Товарно колело, изменящо града " (City Changer Cargo Bike), финансиран по Програма Хоризонт 2020 на ЕК. Основаната концепция е да се внедри реформаторски метод при осъществяването на друг тип доставки на територията на града, като последователно се наложи товарният велосипед, като главен тип транспорт за осъществяване на услугите.

Ето и повече информация за товарните колела, оповестена на уеб страницата на фирмата-производител :

Градовете в света са изправени пред комплициран набор от провокации, свързани с градската подвижност, които се чака да се влошат с увеличението на размера на трафика, породен от търговски услуги за доставка и частни пътувания.

“Товарно колело изменящо града " (CCCB) е план идващ положителните европейски образци, поради което разпространява използването на товарни колела в централните елементи на града за публични, частни и търговски цели.

Конструирането и направата на електрическите товарни колела бяха предоставени на варненски производител за да се подтиква локалния бизнес.

“Товарно колело изменящо града " (CCCB) е план, построен върху неограничения капацитет на товарните колела, популяризирайки използването им за обществени, частни и търговски цели. С поддръжката на програмата “Хоризонт 2020 ", CCCB сплотява 22 сътрудници, включващи градски управления, научно-изследователски институти, Неправителствени организации и предприятия от цяла Европа.

Изцяло ще употребяват големия капацитет на товарните колела, с цел да реализиран по-бързо, по-рентабилно и по-мащабно внедряване на тази алтернатива за устойчива подвижност в градските региони. По този метод ще се усъвършенства качеството на живот на нашите градове!

Атлас Т е издигнат по скица “Делта " с управляемо предно колело и две задни колелета. Товарната платформа, на която може да се инсталира багажен резервоар е ситуирана под осите на задните колела. Това води до по-ниско състояние на центъра на масата и от там по-високата резистентност при завой.

Лявото колело се задвижва директно от педалите посредством съществена верига, промеждутъчен вал и спомагателна верига към задно ляво колело със свободен ход. Електродвигателят е вграден в главината на задното дясно колело и подкрепя велосипедиства при въртене на педалите. Има 5 степени на подкрепяне, които се избират посредством бутони на екрана инсталиран на кормилото. На екрана се демонстрират още скоростта на придвижване, зарядът на работещата батерия и друга информация. Максималната скорост на ел. мотора е 20 км/ч. Освен това моторът може да работи в “пешеходен режим " за облекчение на потеглянето или при придвижване по пешеходни пътеки и тротоари. Максималната скорост в този режим е 6 км/ч.

Атлас М е с управляемо предно колело и движещо задно колело. Между кормилната колона и предната вилка се намира товарна платформа, на която могат да се инсталират открит или закрит багажен резервоар за поместване на товари или седалки с защитни колани за транспорт на деца.

Електродвигателят е инсталиран в тръбата на централното придвижване и подкрепя въртенето на педалите като ползва помощния миг директно към оста на педалите. При това се реализира положително адаптиране на характерностите на мотора с пътните условия посредством превключвателя на скорости (дерайльора на веригата и зацепването и с другите зъбни венци на задния зъбен блок).

Атлас L е с управляемо предно колело и движещо задно колело. Между кормилната колона и предната вилка се намира товарна платформа, на която могат да се инсталират открит или закрит багажен резервоар за поместване на товари или седалки с защитни колани за транспорт на деца.

Електродвигателят е инсталиран в тръбата на централното придвижване и подкрепя въртенето на педалите като ползва помощния миг директно към оста на педалите. При това се реализира положително адаптиране на характерностите на мотора с пътните условия посредством превключвателя на скорости (дерайльора на веригата и зацепването и с другите зъбни венци на задния зъбен блок).

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР