Варна. За 3067 филма са подадени заявки за участие в

...
Варна. За 3067 филма са подадени заявки за участие в
Коментари Харесай

Илко Раев, БЧК - Варна: 3067 филма ще участват в Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми

Варна. За 3067 кино лентата са подадени поръчки за присъединяване в Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. Това сподели по време на конференция по отношение на XVIII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми ръководителят на Областния съвет на Българския червен кръст във Варна – Илко Раев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Раев заяви, че особено жито е оценило кандидатурите, като ще бъдат прожектирани 206 кино лентата от 56 страни и 5 континента. Тазгодишното издание на фестивала ще се състои от 13 до 31 юни във Фестивален и конгресен център – Варна, като прожекции ще има и в Радио Варна и Пленарната зала на Общината. Освен редица прожекции, програмата включва и кръводарителска акция, поетична кръгла маса и спорен конгрес „ Агресия, човечност, кино “.
Директорът на Радио Варна добави, че заради огромния интерес към полемиките е импортирано предложение те да бъдат предавани онлайн в обществените мрежи, тъй че всички съпричастни да могат да гледат събитията.
Официалното разкриване на фестивала ще се състои на 13 юни от 18.00 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Първата прожекция ще бъде на кино лентата „ Папа Франциск: Човек на думата си “ на режисьора Вим Вендерс.
Илко Раев заяви, че по време на събитието ще има видеосъобщение от режисьора, както и от президента на международната организация на Червения кръст.
Бояна АТАНАСОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР