Варна. Във Варна вече е създадена организация за прилагане и

...
Варна. Във Варна вече е създадена организация за прилагане и
Коментари Харесай

Цеца Янкова, РЗИ – Варна: Към момента 25-30 деца са записани за поставяне на педиатрична ваксина срещу COVID-19

Варна. Във Варна към този момент е основана организация за използване и на педиатричната ваксина против COVID-19 като все още тя ще се ползва в три имунизационни кабинета, които са обявни на уеб страницата на РЗИ – Варна. Към момента към този момент има записани към 25-30 деца за слагане на педиатрична ваксина против COVID-19. Това заяви на брифинг основният секретар на РЗИ - Варна Цеца Янкова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Тя уточни, че от здравната ревизия се преценяват с желанието на родителите, в кои дни и часове да слагат имунизациите, с цел да може да се употребява целият пакет от 10 дози.

„ Към момента има имунизирани 10 деца. В уеб страницата на РЗИ – Варна има оповестени телефони, на които родителите могат да се обадят и да запазят час за имунизация на децата си “, изясни още Цеца Янкова.

От началото на акцията във Варненско са сложени 254 823 дози от другите типове ваксини, а общо имунизираните с втора доза са 99 479. С трета доза са към този момент 16 437 индивида. Цеца Якова изясни, че и през тази седмица се следи нараснал интерес към слагането на трета бустерна доза. Тя добави, че за седмица са сложени 7017 дози, от които с първа доза са 1950 индивида, с втора – 1852-ма, а с трета доза 3215 индивида.

Продължава имунизацията и в изнесените имунизационни пунктове във Варна, като за предходната седмица 707 са си сложили ваксина там.

През празничните и почивните дни ще продължава имунизацията на територията на МЕТРО в интервала от 24-ти до 26-ти декември. В Делта Планет мол имунизация ще се прави имунизация на 26-ти декември.

Десислава ВАСИЛЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР