Варна. Варненският окръжен съд отчита повишение на постъпилите, разгледаните и

...
Варна. Варненският окръжен съд отчита повишение на постъпилите, разгледаните и
Коментари Харесай

Окръжен съд – Варна отчита ръст на постъпилите, разгледаните и свършените дела през 2020г.

Варна. Варненският областен съд регистрира покачване на постъпилите, прегледаните и свършени каузи през 2020 година, по отношение на миналата година, оповестиха от пресцентъра на съда . Данните бяха показани от ръководителят на съда арбитър Марин Маринов на извършеното посредством видеоконферентна връзка общо заседание на съдиите. Като посетители на събранието отдалечено се включиха ръководителят на Апелативен съд – Варна – Ванухи Аракелян, Магдалена Давидова – Янева – ръководител на Районен съд – Варна, както и Катя Савова – ръководител на Районен съд – Провадия.

Въпреки пандемията през 2020 година и въведеното изключително състояние, вторият по величина областен съд в страната е съумял да обезпечи естественото протичане на правораздавателния развой и да приспособява активността си.

През 2020 година са били прегледани общо 7966 цивилен, търговски и наказателни каузи, което е с 689 бр. повече по отношение на 2019 година Въпреки обективните усложнения поради ковид се е запазил обичайно положителния индикатор за съда – срочност. Много огромна част от делата - 75% - са завършили в тримесечен период.

Анализът демонстрира, че обстановката не се е отразила и на качеството на правосъдните актове. За 2020 година процентното съответствие на доказаните решения по отношение на върнатите от обжалване единствено с 3 пункта по-нисък. Запазило се е процентното съответствие на анулираните по отношение на върнатите от обжалване правосъдни актове. Незначително се е нараснало процентното съответствие на изменените по отношение на върнатите от обжалване актове. „ Изнесените данни, съпоставени с % за срочност демонстрират, че срочността не е за сметка на качеството на правораздавателната активност в Окръжен съд – Варна “ заключи ръководителят на съда Марин Маринов.

„ Приемете моя почит към работата ви, сътрудници. По редица значими индикатори – срочност, високо качество на правосъдните актове - съдът потвърди, че не е абдикирал от обществените си функционалности. Мнозина имаха тези опасения, които споделяха обществено. Но резултатите демонстрират, че и през тази година на тествания, съдът е работил по естествен метод “ показа усещанията си ръководителят на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР