“Варна трябва да има ясна визия за бъдещето с ясно

...
“Варна трябва да има ясна визия за бъдещето с ясно
Коментари Харесай

Павел Раличков, кандидат за кмет на Варна от БСП, към досегашното управление на града:“Къде са парите на варненци?“

“Варна би трябвало да има ясна визия за бъдещето с ясно написани планове, с цел да знаят варненци по кое време, кое и по какъв начин се случва в нашия град. В момента в ръководството липсва всякаква предвидливост и подготвеност. ” Това съобщи претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на Варна Павел Раличков в избирателен спор в ефира на Българска национална телевизия.

Той обърна внимание на въпроса с презастрояването във Варна и уточни, че досегашните вилни зони в периферията на града са се трансформирали в строителни площадки.

“Ще дам образец с панорамния квартал “Бриз ”, в който липсва всякаква регулация, липсват улично осветяване, ясли и детски градини, няма начално учебно заведение. Като предстоящ кмет на Варна неотложно ще наложа мораториум върху градежите точно в тези региони, до момента в който не се вкара нужнатарегулация ”, акцентира Раличков.

Той разгласи, че е срещу колите в Морската градина, само че акцентира, че това е и въпрос на ползи на стопански групировки. Спореднего, реституирането на един парцел в приморския парк не би трябвало да разрешава безсистемно строителство.

“Четири години безусловно нищо не се направи в града. За последните 6 месеца Портних предизборно разкопа целия град, безусловно откъснацели микрорайони на Варна от останалата част на града и това се случи по средата на туристическиясезон ”, безапелационен бе претендентът за кмет на Българска социалистическа партия и уточни аргументите - непросветеност в планирането, умишлена предизборна акция и печеленето на публични поръчки от избран кръг от компании.

Павел Раличков уточни различен огромен проблем - дефицитът на 1200 медицински сестри. По думите му, повода се крие в извънредно ниските хонорари в общинските сдружения и даде обещание, че една от първите му задания като кмет е да усили заплатите на общинските чиновници в здравните заведения.

“Бюджетът на Варна преди 10 години с кмет от Българска социалистическа партия и общински съвет, доминиран от Българска социалистическа партия, беше над 200 млн. лева В момента той е съвсем 800 млн. лева - 4 пъти повече, а градът наподобява в пъти в по-зле. Къде са парите на варненци? ”, попита той за финансовото положение на общината. И предложи съответни ограничения за развиването на Варна. По неговите думи, методът за “отпушването ” на града е градеж на втори мост над езерото наоколо до село Казашко и летището.

“По този метод, като част от коридора Истанбул-Бургас-Варна-Констанца, във Варна и в целия район ще влизат големи средства от товари, а туристическият и товарният поток ще бъдат отклонен отвън града, а не през самия муцентър ”, изясни Раличков.

По визията си за града, той показа, че общинските предприятия би трябвало да поемат доголяма степен комуналните услуги и даде образец с община Троян, където това се случва и общинските сдружения са на облага. Той бе безапелационен, че няма да усилва локалните налози и такси. По мотив връзката си с жители, Раличков разгласи, че неговата врата постоянно ще бъде отворена за всички варненци с проблеми.

“Последните 10 години бяха извънредно тежки заВарна. Градът ни затъва от ден на ден и повече и това е повода ние, от Българска социалистическа партия, да обявим “кодчервено ”. Варна заслужава доста повече. Нека всички дружно да създадем по този начин, че да върнем табелката “Варна - най-хубавият град за живеене ” и да бъдем още веднъж морската столица на България ”,каза в умозаключение Павел Раличков. И добави: „ Аз съм окуражен след дебата тук, в „ Референдум “, тъй като доста от тезите, които бяха наранени, са целите и позицията на Българска социалистическа партия, които сме предложили преди повече от 10 години. Така че, ще чакам поддръжка от всички в това студио, на балотажа. Ние сме чисти хора за чист град, гласувайте с номер 1 за Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ “.

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР