Варна. Строителството на автомагистрала Хемус“ се извършва изцяло с бюджетни

...
Варна. Строителството на автомагистрала Хемус“ се извършва изцяло с бюджетни
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: По времето на един друг кабинет автомагистрала „Хемус“ бе извадена от оперативните програми и сега се строи изцяло с бюджетни средства

Варна. Строителството на автомагистрала „ Хемус “ се прави напълно с бюджетни средства. Това сподели във Варна министър-председателят Бойко Борисов, откакто по-рано през днешния ден инспектира осъществяването на огромна част от инфраструктурните планове в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . „ До 2024 година автомагистрала „ Хемус “ ще бъде подготвена. Тя се финансира напълно от държавното управление. По времето на един различен кабинет я извадиха от оперативните стратегии и в този момент „ Хемус “ се прави единствено с бюджетни пари на данъкоплатците “, съобщи Бойко Борисов. Той означи, че следва в средата на месеца да бъде направена първа копка на нов сектор от автомагистрала „ Хемус “ – от Белокопитово до Търговище.
„ Участъкът сред Ябланица и Боаза на автомагистрала „ Хемус “ се строи интензивно. При довеждане докрай на двете прави ще стартира строителството до Велико Търново и назад – от Търговище към Велико Търново “, акцентира министър-председателят. Борисов добави още, че на 16 август следва и откриването на рехабилитираните прави с обща дължина 12 км от път III-904 Гроздьово – Провадия. Проектът е за лот 9 от плана, който се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване. Премиерът уточни, че обектът е подготвен, само че ще бъде открит след привършване на довършителните действия.
При въпрос на публицисти за ремонта на Аспарухов мост във Варна Бойко Борисов разяснява, че огромна част от дейностите там са завършили. Заради сериозните пътни поправки в града, свързани с уличната инфраструктура, построяването на тротоари, подмяната на водопроводи и канализация, както и заради въведената краткотрайна организация на придвижване за построяването на бул. „ Васил Левски “, продължаващите действия на моста са отсрочени до привършване на ремонта на бул. „ Народни будители “ в кв. „ Аспарухово “.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР