Варна. Строителството на автомагистрала Хемус“ се извършва изцяло с бюджетни

Варна. Строителството на автомагистрала Хемус“ се извършва изцяло с бюджетни ...

Премиерът Бойко Борисов: По времето на един друг кабинет автомагистрала „Хемус“ бе извадена от оперативните програми и сега се строи изцяло с бюджетни средства.

Варна. Строителството на автомагистрала „Хемус“ се извършва изцяло с бюджетни средства. Това каза във Варна министър-председателят Бойко Борисов, след като по-рано днес инспектира изпълнението на голяма част от инфраструктурните проекти в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. „До 2024 година автомагистрала „Хемус“ ще бъде готова. Тя се финансира изцяло от правителството. По времето на един друг кабинет я извадиха от оперативните програми и сега „Хемус“ се прави само с бюджетни пари на данъкоплатците“, заяви Бойко Борисов. Той отбеляза, че предстои в средата на месеца да бъде направена първа копка на нов участък от магистрала „Хемус“ – от Белокопитово до Търговище.
„Участъкът между Ябланица и Боаза на автомагистрала „Хемус“ се строи усилено. При завършване на двете отсечки ще започне строителството до Велико Търново и обратно – от Търговище към Велико Търново“, подчерта министър-председателят. Борисов добави още, че на 16 август предстои и откриването на рехабилитираните отсечки с обща дължина 12 км от път III-904 Гроздьово – Провадия. Проектът е за лот 9 от проекта, който се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Премиерът посочи, че обектът е готов, но ще бъде открит след приключване на довършителните дейности.
При въпрос на журналисти за ремонта на Аспарухов мост във Варна Бойко Борисов коментира, че голяма част от дейностите там са приключили. Заради сериозните пътни ремонти в града, свързани с уличната инфраструктура, изграждането на тротоари, подмяната на водопроводи и канализация, както и поради въведената временна организация на движение за изграждането на бул. „Васил Левски“, продължаващите дейности на моста са отложени до приключване на ремонта на бул. „Народни будители“ в кв. „Аспарухово“.
Диана СТОЕВА

Източник: focus-news.net