Варна. Стартира проект Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдение (ИнБулМарС),

...
Варна. Стартира проект Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдение (ИнБулМарС),
Коментари Харесай

Стартира проект за внедряване на интегрирано българско морско наблюдение

Варна. Стартира план „ Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдаване (ИнБулМарС), основано на обща среда за продан на информация (CISE) за наблюдаване на морската територия на Европейски Съюз – с акроним ИнБулМарС 2 “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза, осведомителните технология и известията . Откриващата среща ще се организира на 23 юни 2021 година във Варна.

Програмата планува на 23 юни 2021 година в 12.00 часа, в хотел „ Рослин Димят “, да бъде показан планът за представителите на медиите.

Участие в срещата ще вземат изпълнителният шеф на Изпълнителна организация „ Морска администрация “ кап. Живко Петров, заместник-министърът на земеделието, храните и горите и Ръководител на Управляващ орган на Програмата за морско дело и риболовство 2014 - 2020 година Георги Събев, контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморските сили на България, представители на Европейската организация за морска сигурност (EMSA), заинтригуваните страни, както и сътрудниците по плана – Военноморските сили, Главна дирекция „ Гранична полиция “, Агенция „ Митници “, Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури и Държавна организация „ Национална сигурност “.

Общият бюджет на плана ИнБулМарС 2 е 3 017 090 лева, от които 2 262 817 лева (85%) са предоставени от Европейския фонд за морско дело и риболовство, а националното съфинансиране е в размер на 754 272 лева (15%). Крайният период за осъществяване на плана е 4 февруари 2023 година като Изпълнителна организация „ Морска администрация “ е бенефициент.

С осъществяването на план ИнБулМарС 2 ще бъде построена национална инфраструктура и ще бъде доставен, конфигуриран и персонализиран графичен потребителски интерфейс за интегрирано морско наблюдаване. Реализацията на плана ще сътвори нужните условия за осъществяване на трансграничен и транссекторен продан на информация в границите на Република България и на територията на Европейския съюз, основан на модела за данни на CISE.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР