Варна. СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов“ във Варна получи модерен

...
Варна. СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов“ във Варна получи модерен
Коментари Харесай

Проф. Емил Ковачев, СБАГАЛ – Варна: Получихме модерен кувьоз за целите на Неонатологичното отделение от кампанията „Българската Коледа“

Варна. СБАГАЛ „ Проф. доктор. Д. Стаматов “ във Варна получи съвременен кувьоз за задачите на Неонатологичното поделение от акцията „ Българската Коледа “. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна проф. Емил Ковачев, шеф на СБАГАЛ „ Проф. доктор. Д. Стаматов “ във Варна. Той означи, че с тази инсталация ще се подобрят интензивните грижи, които екипът на болничното заведение поставя за най-малките, само че и най-борбени пациенти. „ В момента кувьозът към този момент се употребява - лекуват се недоносени деца. Това е кувьоз за интензивно лекуване за развъждане на недоносени деца, в това число и на такива с доста ниско тегло “, уточни проф. Ковачев. Той означи, че един от главните проблеми на бебетата с такова тегло е терморегулацията. „ Интензивните кувьози им обезпечават оптимален комфорт. Апаратурата е снабдена с всички благоприятни условия за подаване и дозиране на О2. Снабден е с теглилка и благоприятни условия за мониториране на детето. Придобивката е извънредно скъпа за отделението като се има поради огромният брой бебета, които се лекуват в интензивно поделение “, сподели още проф. Емил Ковачев.
Според проф. Ковачев все още в отделението има 25 интензивни кувьоза. „ Отделението е доста добре оборудвано посредством и на „ Българската Коледа “, на Норвежкия капиталов фонд, фондация „ Силви Вартан “ и акцията „ Аз имам вяра и оказвам помощ “, само че постоянно има потребност от инсталация, тъй като отделението е доста натоварено. И тази година получихме подаяние от нашите благодетели от Холандската благотворителна фондация – стерилизатор, хирургични принадлежности. В края на предходната година клуб за национални танци „ Моряците “ проведоха благотворителен концерт за закупуване на автомобил за потребностите на АГ болница, за което съм им доста признателен “, съобщи проф. доктор Емил Ковачев.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР