Варна. Приключи конкурсът за детска рисунка на тема “С очите

...
Варна. Приключи конкурсът за детска рисунка на тема “С очите
Коментари Харесай

Във Варна приключи конкурса за детска рисунка на тема “С очите си видях бедата”

Варна. Приключи състезанието за детска рисунка на тематика “С очите си видях бедата ” – Варна 2022 – регионален кръг в партньорство сред РДПБЗН-Варна и Регионално ръководство на образованието- Варна, оповестиха от ОДМВР - Варна. Тематично той обгръща познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и за методите на държание и деяние, първа долекарска помощ, дейностите на Единната избавителна система. С подобаващи художествени похвати децата демонстрираха своя интерес към специалността на пожарникаря и спасителя, засвидетелстваха своята съпричастност към проблемите на индивида.

В състезанието “С очите си видях бедата ” – Варна 2022 участваха 170 рисунки, от разнообразни образователни заведения във Варненска област, в съответните групи и категории, съгласно изискванията на проявата. Рисунките – спечелили бяха избрани от жури в състав: ръководител – Йорданка Аргирова – старши преподавател по изобразително изкуство в ЦПЛР-ОДК-Варна и членове- Иванка Андреева – преподавател, практическо образование – живопис в Професионална техническа гимназия- Варна и Велин Илиев- преподавател, практическо образование – живопис в Професионална техническа гимназия- Варна, както и двана представители на РДПБЗН-Варна.
Класираните рисунки на регионално равнище в обособените възрастови групи и категории ще вземат участие в националния стадий на състезанието, който ще се организира през месец юни 2022 година, а управлението на РДПБЗН – Варна планува да награди с грамота и орден отличилите се млади гении.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР