Варна получи приза Европейски град на спорта за 2019 г.

...
Варна получи приза Европейски град на спорта за 2019 г.
Коментари Харесай

Варна е Европейски град на спорта през 2019 г.

Варна получи наградата Европейски град на спорта за 2019 година на публична гала в Европейския парламент в Брюксел през вчерашния ден. " Благодаря от името на кмета Иван Портних за оказаната чест. През 2017 година Варна бе Европейска младежка столица, по тази причина идната стъпка разумно бе да спечелим новата купа. Подготвили сме състезателен календар с над 200 събития, от които над 50 са интернационалните ", съобщи Кристиан Димитров, шеф на дирекция " Спорт " в Община Варна, който получи наградата.

Варна бе поздравена от Жан Франческо Лупатели - президент на Федерацията на европейските столици и градове на спорта - (ACES), от Тибор Наврачич - еврокомисар по обучение, просвета, младежта и спорта, Андрей Ковачев, евродепутат.

През юни кметът Иван Портних посрещна във Варна делегация от интернационалните специалисти от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES), които направиха оглед на спортната инфраструктура във връзка кандидатурата на Варна.

" Варна е град с богати спортни обичаи, гордеем се освен със своите олимпийски и международни първенци, само че и с дейния всеобщ спорт, в който се включват хиляди жители ", съобщи тогава кметът пред гостите. Той напомни, че през годините Варна е била хазаин на шахматна олимпиада, на 28 международни и 36 европейски шампионати, на стотици интернационалните шампионати, ралита, регати. Спортните клубове, регистрирани на територията на община Варна, са 275, с към 30 000 картотекирани състезатели.

През 2019 година проектобюджетът на Община Варна планува планиране и създаване на три нови спортни комплекса - във Владиславово, във Виница, на ул. " Студентска ", спортна инфраструктура в кварталите и в учебните заведения.

По време на церемонията София съобщи купата Европейска столица на спорта 2018 на Будапеща, а курортният комплекс " Албена " получи наградата Европейски курорт на спорта.

Днес в Париж публично ще бъде разгласен Абу Даби като международна столица на спорта 2019, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР