Варна. Първото в България Европейско първенство по художествена гимнастика ще

...
Варна. Първото в България Европейско първенство по художествена гимнастика ще
Коментари Харесай

Европейското първенство по художествена гимнастика започва във Варна на 9 юни

Варна. Първото в България Европейско състезание по художествена гимнастика ще се организира във Варна от 9-ти до 13-ти юни, оповестиха от пресцентъра на Община Варна . Организатор е Българската федерация по художествена гимнастика.

В влиятелното събитие ще вземат присъединяване над 300 гимнастички от 37 страни. Състезанието, което ще се организира в Двореца на културата и спорта, ще е първото на което ще бъде прибавен новият формат на европейските шампионати и ще е подготовка за Световното състезание през 2022 година, което също ще се организира в България. Шампионатът на Стария континент във Варна е последната олимпийска подготовка за гимнастичките от Европа - една индивидуалистка и един отбор от тези, които към момента нямат олимпийски квоти ще се преборят за присъединяване в най-големия състезателен конгрес в света. Това ще е и последните инспекции на „ златните девойки “ преди заминаването им за Олимпийските игри в Токио, където ще вземат участие с оптимален брой квоти и ще се борят за призово класиране.

Тази година форматът на Европейското състезание включва – самостоятелен многобой за установяване на безспорна европейска шампионка, многобой и финали при ансамблите (жени и девойки), отборна конкуренция, която включва общите оценки на отбор дами и самостоятелно дами за всяка страна и финалите на уредите при дамите – самостоятелно.

В самостоятелната конкуренция България ще бъде показана от Боряна Калейн и Катрин Тасева. Ансамбъл дами е в състав варненката Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Ансамбъл - девойки е в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова

Трикратната ни безспорна международна шампионка Мария Петрова, която е вицепрезидент на българската федерация по художествена гимнастика и президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ) е Главен арбитър на Европейското състезание във Варна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР