Варна очаква силен туристически сезон - това заяви на заседанието

...
Варна очаква силен туристически сезон - това заяви на заседанието
Коментари Харесай

Варна очаква силен туристически сезон

Варна чака мощен туристически сезон - това съобщи на съвещанието на непрекъснатата комисия  „ Туризъм, търговия и рекламна активност “ Соня Георгиева, шеф на дирекция „ Туризъм “ в общината.

Тя осведоми,че има забележителен растеж на приходите от туристически налог - при планувани 3,5 милиона лв. през предходната година в края на годината постъпленията от туристическия налог са близо 4,46 милиона лв., с към 1 милион повече по отношение на плануваното.

През тази година община Варна чака още по-големи доходи от туристически данък- 5,5 милиона лв..

Част от тези средства ще бъдат вложени в събития, допринасящи за развиването на туризма, в реклама на туристическия артикул на общината, присъединяване в туристически тържища и изложби, както и във действието на Туристическия информативен център.
Малко над 4,6 млн. лв. ще влага общината в създаване и поддържане на инфраструктурата, обслужваща туризма, от тях 1,5 млн. лв. са заделени за озеленяване и паркоустрояване на Морската градина. Общината ще финансира и провеждането на профилирана трудова борса за професионални стажове в туризма, осведоми БНР.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР