Варна обяви бедствено положение заради силния ураганен вятър и валежи. Налице

...
Варна обяви бедствено положение заради силния ураганен вятър и валежи. Налице
Коментари Харесай

Втора жертва на урагана във Варна! Кметът обяви бедствено положение

Варна разгласи бедствено състояние поради мощния ураганен вятър и превалявания. Налице са условия, които заплашват живота и здравето на жителите.
Късно нощес жена почина, откакто дърво се стовари върху нея.
Това е втората жертва в резултат на ураганния вятър. 
Метеорологичните условия на територията на общината внезапно се утежниха и малко след 2 часа през нощта в неделя кметът Благомир Коцев разгласи режим на бедствено състояние.
„ Тежката метеорологична конюнктура докара до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и мощният дъжд, тук-там и сняг, затрудняват мощно дейностите на спешните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички пет региона на общината. Тонове паднали клони и дървета блокират основни пътни артерии, разрушават инфраструктура и нанасят вреди “, сподели кметът Благомир Коцев.Общината приканва хората да останат по домовете си. Блокирани са транспортни средства и хора. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е допустимо свободното напредване.
Кметът на Варна привиква спешен щаб, който да оцени вредите и да предприеме незабавни мерки  градът да се върне към естествен темп. Всички налични запаси и профилирана техника са на терен, с цел да окажат подпомагане на потърпевшите и да отстранят последствията от бедствието, оповестява БТВ.
Вследствие на оценката ще бъде взето решение какъв брой дълго да продължи бедственото състояние и належащо ли е включване на запас и техника от прилежащи общини.
Ураганният вятър, комбиниран със снеговалеж, е блокирал доста коли и пожарникарите са се отзовали на над 100 случая за евакуация на хора от коли.  Всички случаи са обслужени и все още няма такива, които да провокират безпокойствие , съобщи шефът на Пожарната Александър Джартов в студиото на Нова телевизия.
По Черноморието към момента има превалявания, само че до обяд ще спрат и облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще отслабне, само че ще се задържи мощен и краткотрайно плевел. Максималните температури ще бъдат сред 6 и 9 градуса. Температурата на морската вода е межди 10 и 16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР