Варна. На балотаж ще се явят Иван Портних от ГЕРБ

...
Варна. На балотаж ще се явят Иван Портних от ГЕРБ
Коментари Харесай

Местни избори 2019: На балотаж ще се явят Иван Портних от ГЕРБ и Костадин Костадинов от ПП „Възраждане“ в община Варна, по резултатите при 100% обработени протоколи

Варна. На балотаж ще се явят Иван Портних от ГЕРБ и Костадин Костадинов от Политическа партия „ Възраждане “ в община Варна при 100% обработени протоколи. Приблизително към 500 гласа не са достигнали на досегашния кмет Иван Портних да завоюва изборите в първия тур. В негова поддръжка са дали своят вот 49754, или близо 49.3% от гласоподавателите. Така той отива на балотаж със събралия 14 432 гласа, или 14.3%, Костадин Костадинов от Политическа партия " Възраждане ". Това разгласи ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) Велин Жеков по време на конференция, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . По думи на Жеков окончателните данни сочат, че трети остава претендентът на " Българска социалистическа партия за България " Анелия Клисарова, която е подкрепена от 14156 души, или 14.1% от гласувалите.
В четири от петте районни администрации във Варна също ще има балотаж. Единственият определен на първи тур е кметът на регион " Владислав Варненчик " Николай Костадинов от ГЕРБ. Избори на 3 ноември ще има и в селата Тополи и Звездица. По думите на Велин Жеков, още през днешния ден ОИК би трябвало да утвърди разновидностите на бюлетините за балотажа.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР