Варна. Когато купуваме коледна украса, трябва да правим разлика между

...
Варна. Когато купуваме коледна украса, трябва да правим разлика между
Коментари Харесай

Рейхан Ниязиев, експерт по продажби на осветителни тела: Когато купуваме коледна украса, трябва да правим разлика между осветлението за дома и за градината

Варна. Когато купуваме коледна декорация, би трябвало да вършим разлика сред осветлението за дома и това за градината. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна специалистът по продажби на осветителни тела Рейхан Ниязиев. „ При ефектното осветяване е доста значимо когато то се сложи в зимните празнични дни, след Нова година е хубаво да се смъкна тази декорация, с цел да не им повлияят ултравиолетовите лъчи на слънцето през лятото “, сподели Рейхан Ниязиев.
„ Много съставни елементи от пластмасата стартират да се видоизменят, поради слънчевите лъчи и това поврежда осветителните тела, разясни той. Разликата при светещите гирлянди за интериор и екстериор приложимост е степента на влагозащита, която клиентите би трябвало да вземат на поради при закупуването на даден артикул. Тя може да бъде открита на опаковката или етикета му. Тези, които са за външна декорация са с много по-висока степен на влагозащита и могат да се слагат на всички места където има директен достъп до климатичните условия “, изясни Рейхан Ниязиев.
Лампичките, предопределени за вътрешна приложимост, нямат такава зашита и естествено тяхната цена е много по-ниска, добави той. IP (International Protection Rating или постоянно именуван Ingress protection) демонстрира отбраната на машината от околната среда. Индексът съдържа две числа, като първата демонстрира отбраната от прахуляк, а втората тази от вода. Степента IP44 е изцяло задоволителна за външно осветяване, когато избираме коледното осветяване за градината, посъветва Рейхан Ниязиев. Според него хората с изключение на да се любуват на коледното осветяване през зимата, не би трябвало да не помнят и да го махнат, с цел да могат да му се радват и през идната година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР