Варна е заплашена да бъде откъсната от света заради липсата

...
Варна е заплашена да бъде откъсната от света заради липсата
Коментари Харесай

Варна е заплашена от изгнание, заради две важни пътни артерии

Варна е застрашена да бъде откъсната от света поради неналичието на държавническа и локална политика, обвързвана с ремонта, рехабилитацията и бъдещето на две значими за влизането и излизането от морската столица, пътни артерии.

Това стана ясно на конференция на партия " Възраждане “, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Единият проблем, кой набъбва, е обвързван с Аспаруховия мост. Той е пуснат в употреба в средата на 70-те години на предишния век. Последният му ремонт бе изработен през 1999 година. След това е юридически още един, само че не на същинската и най-важна част на оборудването. Това стана ясно от думите на водача на политическата групировка Костадин Костадинов.

Мостът е държавен, само че перилата, тротоарите, стълбовете за тролеите са на Общината. Към момента няма механически план за рехабилитацията на моста. А за подобен, безапелационен е Костадинов, би трябвало да си спомагат и страната, и локалната администрация.

Другият проблем, който " чука “ на вратата е панорамния път Варна – Златни пясъци, в региона на Трифон Зарезан. Свлачище го затвори през 2006 година. През 2017 година се заприказва за създаване на мостова структура, поради към момента дейните свлачищни процеси. Такъв няма. Интересното е, че пътя е обществена общинска благосъстоятелност, изясни още водачът на " Възраждане “.

Той е писал до министъра на районното развиване и благоустройството за двата казуса, свързани с морския град. До няколко седмици министър Шишков ще организира среща с кмета на Варна Иван Портних по тези въпроси, стана ясно още от думите на Костадинов, който през днешния ден даде конференция в офиса на партията в морската столица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР