Варна е в потрес – кандидат-кметът Благомир Коцев изплатил кредит

...
Варна е в потрес – кандидат-кметът Благомир Коцев изплатил кредит
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Кандидат-кметът на Варна Благомир Коцев изплати $250 000 борч покрай войната в Украйна, дължи 23 млн. долара на „Дойче банк“

Варна е в шок – кандидат-кметът Благомир Коцев изплатил заем от $250 000 около помощта, дадена на украинските бежанци! Хората в морската столица питат и каква част от държавните средства за спасяването на моряците от „ Царевна “ отидоха в джоба му, за какво мълчи прокуратурата, рапортува източник на Narod.bg от Варна.

Войната постоянно е средство за обогатяване на трети лица, неучастващи директно в спора, които заради тази причина не търпят загуби, на гърба на човешкото злощастие натрупат доходи.

Какво демонстрират обстоятелствата във връзка с изгодите от специфичната военна интервенция в Украйна за скандалния ексгубернатор Благомир Коцев – координатор на „ Продължаваме промяната “ във Варна и голяма стратегическа неточност на партийното управление, издигнало го за кмет на третия по величина град в България?

45-годишният състезател е регионален шеф 160 дни, след които изненадващо погасява заем от $250 000, до момента в който усвоява неразбираемо какъв брой средства от Центъра за помощ на украинските бежанци, в това число и гориво.

Фирмата, в която до неотдавна е член на управителния орган, „ избавя “ от плен български моряци на кораба „ Царевна “ в Мариопул. Въпреки журналистическите и депутатски въпроси какъв брой пари и по какъв начин са разходени действително за украинците и за непровелата се държавна интервенция по спасяването на моряците ни, 16 месеца нито Коцев, нито партийните му водачи са дали отговори. Няма и доклад за даренията и за разходваните пари на данъкоплатците.

Кой е Благомир Коцев?

Кандидат-кметът на Варна Благомир Коцев е по-известен като сина на Рубин Коцев, които бе похитен преди години и върнат против 6-цифрен откуп. Благомир е в ръководството на няколко компании. Част от тях са задлъжнели към Дойче банк с 23 млн. щатски $, като изплащането на заема е спряло преди 10 години и банката е наложила запори върху активите на компаниите.

Реално Коцев има доходи единствено от комплекс „ Хоризонт “ в Морската градина, където предшественикът му Стоян Пасев обилно позволява прилагане на част от държавната благосъстоятелност изцяло гратис за ресторанта на Коцев.

Самият Коцев става регионален шеф без нужното за тази служба обучение. Той има несполучлив опит да изучи в Съединени американски щати, а след това приключва лицей във Англия. Степента обаче не се равнява нито на бакалавър, нито на магистър – наложителни за длъжността регионален шеф. Коцев получава заплата без право да бъде назначен и без да може да извършва действително отговорностите си, защото няма допуск до класифицирана информация.

Причината – в прорез със Закона за държавния чиновник борчлията заема държавен пост и по едно и също време с това е в комерсиално сдружение. Тъй като компанията е дебитор, Коцев не може да бъде освободен от управителния й орган. Така, макар войната в Украйна, Коцев няма право да се запознае с нито един документ с гриф за служебно или секретно прилагане. Затова той упълномощава заместниците си и въобще не върви на работа.

Реклама

Вместо това провежда и управлява Център за помощ на украински бежанци в Спортна зала Варна.

Изплати ли Благомир Коцев с парите от даренията за украинските бежанци заема си?

Скандалният регионален шеф на Варна от „ Продължаваме промяната “ изплатил заем от 250 000 щатски долари незабавно, откакто напуснал Областна администрация. Парите за погасяването на виселия с години заем са събрани редом с помощите, които състрадателни варненци предоставяха за бягащите от войната украинци.

Въпреки журналистическите и депутатски питания какъв брой средства са инкасирали водещите благотворителната акция Коцев и актуалната депутатка от Демократична България Стела Николова, месеци наред няма никакъв доклад. В същото време Коцев и Николова пълнят фейсбук с изказвания, че работят и ще работят транспарантно.

Точно месец след началото на военната интервенция в Украйна Благомир Коцев в качеството си на регионален шеф открива публично Център за помощ на украинските бежанци в Спортна зала – Варна.

Съобщава, че има 20 доброволци, които са инструктирани по какъв начин да посрещат бягащите от войната украинци и да оказват помощ. Той самият отива в ранния следобяд на мястото, откакто се наспи, настояват доброволците. Ежедневно се изготвят по няколко листата с потребностите на украинците, които се популяризират посредством медии и обществени платформи.

Голяма част от българите в района безусловно са в бойна подготвеност и извършват поръчките в описите абсолютно. От тях се възползват и украинците, пристигнали с лимузини за стотици хиляди левове. За да понижи публичното напрежение за какво би трябвало да се събират помощи на милионери, до момента в който има бедстващи варненски деца, Центърът популяризира историята на млада жена с две деца, чийто мъж е умрял дни по-рано на фронта.

Една история. Но, пък идва съпредседателят на Политическа партия – Кирил Петков, който персонално да похвали запалянковците в Спортна зала.

Година и 4 месеца след старта на ръководената от Благомир Коцев конструкция към момента няма доклад какво е получила от жителите, каква част действително от помощта, в това число и финансови средства, са били разходвани за украинци.

У варненци остава горчивия привкус дали и каква част от парите за украинците са били усвоени директно от Благомир Коцев за персоналните му потребности, в това число и за погасяване на заема, пита информаторът на Narod.bg.

Очаквайте ВТОРА ЧАСТ на следствието за схемите на Благомир Коцев във Варна единствено в Narod.bg

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР