Варна е първият град в България, в който от днес

...
Варна е първият град в България, в който от днес
Коментари Харесай

Върнаха маските в София и Варна

Варна е първият град в България, в който от през днешния ден маски се носят на всички закрити публични места

Освен в морската столица и в цялата Варненска област влязоха в действие краткотрайните ограничения против разпространяването на COVID-19, съобщи

През последните две седмици регионалният град води по заболеваемост в страната, като даже изпревари София. Засега няма нараснал банкет в лечебните заведения, а туристите се карантинират в хотелите със съдействието на туроператорите.

В първите дни след влизането в действие на заповедта няма да се правят всеобщи инспекции за носенето на маски във Варна. След това контролиращите органи ще постановат санкции. Има и изключения за носенето на маски.

"Тези изключения са за всички клиенти и личен състав на заведения за хранене, питейни заведения, нощни заведения и всевъзможен различен тип заведения, които са за публично прилагане. Също изключения са планувани за деца до 6 години и спортуващите на закрито по време на практикуване на физическата им активност ", разяснява Цеца Янкова, основен секретар на РЗИ - Варна.

Проверка на Българска национална телевизия в ДКЦ "Чайка " сподели, че пациенти без маски няма. В рейсовете от градския превоз не всички пасажери са със маски. Обясняват, че не знаели за новите ограничения.

В градския превоз в столицата обстановката е същата - разпоредбите за наложително носене на маски важат за всички, само че става известно, всеки самичък взема решение дали да им се подчини. В метрото увещание има през няколко минути. Въпреки това извършители на заповедта на здравната ревизия не липсват. Подобна е обстановката и в рейсовете на градския превоз.

"Апел към жителите да слагат своята маска на разположение при качване в транспортното средство и да я смъкват по-късно, а не когато видят, че на спирката има инспекция и тогава да я поставят ", прикани Атанас Манов, зам.-ръководител "Контрол по съблюдаване разпоредбите за пътешестване " към ЦГМ - София.

За предходната седмица в София са наложени 37 предупредителни протокола. Проверени са над 750 транспортни средства, показват още от ЦГМ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР