Варна. Благородна инициатива организираха в навечерието на светлия християнски празник

...
Варна. Благородна инициатива организираха в навечерието на светлия християнски празник
Коментари Харесай

Ученици от Варна зарадваха болни деца с ръчно изработени картички за Рождество

Варна. Благородна самодейност проведоха в навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово учениците от четвъртите класове в ОУ „ П. Р. Славейков “ във Варна, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна .

Заедно със своите учители те сътвориха ръчно направени картички с коледни претекстове и ги подариха на заболели дечица и лекари в лечебните заведения „ Св. Анна “ (отделенията „ Детска хирургия “ и „ Педиатрия “) и „ Св. Марина “, както и на младежи от ЦНСТ „ Изгрев “.

„ Децата се включиха в благородната идея с необикновен възторг и огромен креативен заряд. Идеята е, достигайки до болно детенце, да му вдъхнем вяра за бързо излекуване и светли празнични мигове край домашното огнище. Защото човек е същински благополучен, когато е с обичаните хора по време на празници. Най-важното е децата да осъзнаят, че няма нищо по-човешко и същинско от това да дадеш, без да очакваш безусловно нещо в подмяна “, разясняват класните ръководители на четвъртокласниците.

Посланици на концепцията са лекари - родители на деца от учебното заведение, които към този момент са зарадвали своите пациенти с коледните картички.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР