Варна. Българските щанги изпратиха своите олимпийци от Варна. Лично президентът

...
Варна. Българските щанги изпратиха своите олимпийци от Варна. Лично президентът
Коментари Харесай

Щангите изпратиха своите олимпийци за Токио от Варна

Варна. Българските щанги изпратиха своите олимпийци от Варна. Лично президентът на Българска федерация по повдигане на тежести Ариф Маджид дойде в града с цел да пожелае „ На добър път “ и триумф на родните тежкоатлети. В Токио ще подвигат Божидар Андреев и Христо Христов, водени от старши треньора Иван Иванов.

„ Стискаме палци за вас и съм уверен, че сте способни още веднъж да зарадвате нацията, както се случва в последните 3-4 години. До вас със своя образец и опит е Иван Иванов, един от най-великите ни спортисти в историята.
Българските щанги са с доста триумфи и първенци, с одобрена школа и обичаи, така че имайте самочувствието и вярата с цел да постигнете нещо огромно, “ по този начин шефът на родните щанги окуражи двамата състезатели и ги изпрати чак до стълбичката на самолета.

По-рано денем с къса прочувствена гала екипът на комплекс „ Спортпалас “ също пожела триумф и шанс двамата ни олимпийци, които организираха огромна част от подготовката си за Токио в спортната база край Варна.

Един от най-успешните български спортове изпраща двама свои представители в Токио. Божидар Андреев ще подвига в кат. 73 кг, той е представител на сливенската школа с треньор Пламен Братойчев, състезава се за клуб „ Хр. Бъчваров “. Европейски първенец от Батуми 2019 година, а тази пролет на еврошампионата в Москва остана четвърти, откакто в шампионския му опит щангата го увлече напред и доближи края на подиума.
Първият му огромен триумф бе спечелването на олимпийска купа на младежките игри в Нанджин през 2014 година Андреев ще подвига на олимпиадата на идната сряда, 28 юли, от 14.00 ч. българско време.

Христо Христов ще излезе в Токио с националния екип в кат. 109 кг. Той е представител на варненската школа с персонален треньор Живко Николов. Все още младеж варненецът е европейски вицешампион за мъже от Москва през април т.г., където единствено един кг не му стигна за златото. Преди два месеца стана международен първенец за младежи в Ташкент. На олимпиадата Христо ще подвига на 3 август, вторник, от 14.00 ч. българско време.

Щангите са един от петте български спорта с медали от последните две олимпиади. В Лондон през 2012 година също бяхме с двама представители и там Милка Манева завоюва сребро, а в Рио през 2016 нямахме присъединяване във повдигането на тежести.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР