Варна. 7 прекрасни български актриси, 3 театрални представления, репетиция преди

...
Варна. 7 прекрасни български актриси, 3 театрални представления, репетиция преди
Коментари Харесай

„BACKSTAGE като на кино“ – фотоизложба на Елица Матеева

Варна. 7 прелестни български актриси, 3 театрални представления, подготовка преди запис на ария, работа в развой и няколкостотин пропътувани километри сред Варна, София въодушевяват нашия създател за този доста персонален план. Преживяване на ръба сред театъра, киното, фотографията и действителния живот. 30 -те фрагмента са снимани в минутите преди представленията, минутите, в които актьорът е сред два свята - на прага на парадайса.

„ Репетицията като развой е богослужение, тя постоянно ме е подтиквала да настръхвам и да се веселя, в случай че всички дружно сме се трансформирали след сходна среща – споделя Елица. Благодарна съм, че в миналото съм била удавник в този развой, ето за какво, когато започнах да премислям върху концепцията да събера на едно място част от актрисите, които са ми подарили обич - от сцената или пък в семплата обикновеност на делничното другарство, сред кафето и цигарата, някак си „ просто по този начин “, просто по този начин се появи и заглавието на тази скромна сбирка от минути - „ BACKSTAGE като на кино ”...

Без придирчивост, фотографиите улавят естествени като дишането моменти, в тях актьорите са или самите себе си, или са толкоз надълбоко в облика, че можем да завидим на искреността им.

Точно тези сякаш инцидентни срещи въодушевяват Елица Матеева да направи нещо прекомерно семпло, само че значимо за себе си - да се радва на живота и да обича.

Изложбата ни дава късмет да съпреживеем тези страсти!

Героите в „ BACKSTAGE като на кино “ са Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, Стефка Янорова, Красимира Кузманова – Кокран, Ива Тодорова, Мартина Апостолова, Ели Колева, Йордан Ръсин, Теодор Каракачанов, Кристиян Негалов, певицата Даниела Белчева, която е воин на най-новия афиш към изложбата.

Откриването ще се състои на 1 септември от 19:00 ч. в Дома на киното. То ще бъде съпроводено с прожекция на късометражния документален филм „ Приятно ни е … с Ива! “ – дело на възпитаниците на Елица Матеева- младежите от кино школа „ Братя Люмиер “ към Общински детски комплекс, гр. Варна. Във кино лентата актрисата Ива Тодорова ни вкарва в света на фантазията и живота на актьора преди, по и след представлението.

Изложбата ще бъде експонирана до 8 септември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР