Варна. 23 магарета са спасени за няколко от неправителствената организация

...
Варна. 23 магарета са спасени за няколко от неправителствената организация
Коментари Харесай

Магаренце отгледано от кучета живее край Варна

Варна. 23 магарета са избавени за няколко от неправителствената организация Lucky Hunt, чиято задача е да оказва помощ и да намира дом на улични животни. Това описа за Радио „ Фокус “ – Варна Елена Каравасилева, юрист на фондацията. Тя уточни, че основателката на фондация Светлана Хънт обича извънредно доста магаренцата и точно това е повода младата жена да основе особено, предпазено място където животните да живеят на мира и да не бъдат експлоатирани от притежателите си.

„ Имаше интервал, в който ѝ се обаждаха роми и я заплашваха, че са поставили нож на магарето, а в случай че не заплати ще го заколят. И по този начин с времето се сдобихме с 23 магаренца, които в този момент живеят умерено, без да бъдат унизени и най-много заплашвани, че ще бъдат убити. За благополучие мисля, че спасихме огромна част от застрашените магарета и към този момент тези закани са в предишното “, изясни Елена Каравасилева.

На животните е обезпечено пасбище от 100 дка земя, обор и храна, а мястото е оградено, тъй че да се подсигурява сигурността на магаретата. Някои от тях са умряли от напреднала възраст, а други към момента си живеят там.

Едно от избавените магарета, даже ражда. Животното обаче отхвърля да кърми дребното и то бива отгледано от хората и кучетата.

„ Малкият Моко в този момент мисли, че е куче, тъй като той в действителност, откогато се е родил живее с четириногите си другари. Сега се опитваме да го научим, че не е куче, а магаренце, въпреки че той се държи тъкмо като куче “, изясни Елена Каравасилева.

Освен магарета фондация Лъки Хънт е избавила и 8 понита от разнообразни циркове. Във Фермата избавление са намирали ранени сърнички и даже чакал, както и редки типове патици.

„ Фермата Lucky Hunt е основана с нуждата за настаняване на избавени магарета и дребни типове животни. Бързо осъзнахме, че Lucky Hunt Farm може да се трансформира в идеално място, където можем да свързваме животни и деца – изключително деца със специфични потребности. Въпреки, че фермата е ориентирана към различни лечения за деца със специфични потребности, всеки е добре пристигнал при нас “, сподели още Елена Каравасилева.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР