Вариантът Омикрон зарази над 60% от участниците в закритата научна

...
Вариантът Омикрон зарази над 60% от участниците в закритата научна
Коментари Харесай

Омикрон зарази хора поставили си три дози ваксина

Вариантът Омикрон болести над 60% от участниците в закритата научна конференция, макар че преди този момент са били имунизирани три пъти против ковид. " Нашите наблюдения демонстрират, че вариантът omicron може да се популяризира доста бързо даже измежду тези, които са получили три дози ваксина. Също по този начин открихме, че инкубационният интервал за този вид вирус е доста по-кратък, което в огромна степен изяснява за какво се популяризира толкоз бързо ", оповестяват учени от Фарьорските острови.

В началото на декември няколко участници в дребна закрита научна конференция, която се организира в столицата на Фарьорските острови Торсхавн, се почувстваха зле. Всички са си създали тест за ковид. Той е открит при 21 от 33 участници. Генетичният разбор демонстрира, че повода е новия вариант - Омикрон.

Проучване, извършено от лекари, ръководено от Марнар Кристиансен от Университета на Фарьорските острови, открива, че всички, здрави и инфектирани, са били имунизирани с Pfizer. По-голямата част от тях са получили третата си доза малко преди провеждането на конференцията.

Средно пациентите стартират да изпитват признаци на ковид 3 дни след заразяването, т.е. разновидността омикрон е с доста къс инкубационен интервал. Заразените с този вариант минават през заболяването по-леко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР