Вариант, при който Великобритания ще излезе от ЕС без споразумение

...
Вариант, при който Великобритания ще излезе от ЕС без споразумение
Коментари Харесай

Излизането на Великобритания от ЕС без споразумение е много по-вероятно откогато и да било, според Туск


Вариант, при който Англия ще излезе от Европейски Съюз без съглашение с Брюксел към сегашния стадий е доста евентуален, счита ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

„ Ние би трябвало да подготвим Европейски Съюз за сюжет, при който няма да бъде подписано съглашение. И този сюжет е доста по-вероятен в сравнение с и да било “, се споделя в поканата на Доналд Туск за срещата на водачите на Европейски Съюз, планувана за 17 – 18 октомври.
„ Фактът, че се готвим за подобен сюжет не би трябвало по никакъв метод да ни отклонява от напъните, ориентирани към реализиране на най-хубавият от вероятните разновидности за двете страни “, прибавя той.

По думите му, Европейският съюз се стреми да реализира оптимален прогрес за реализиране на съглашение през октомври, само че обстановката „ се оказа по-трудна в сравнение с някои можеха да предположат “.

„ Въпреки това продължаваме да се надяваме и да се стремим (за реализиране на споразумение), като и двете страни имат предпочитание за продължение на договарянията “, отбелязва Туск.

През тази седмица ще се организира среща на водачите на 27-те страни на Европейски Съюз, които ще обсъдят положението на договарянията по Brexit.
По-рано бе обявено, че Англия и Европейски Съюз не са съумели да реализират кардинално съглашение за изискванията по Brexit на договарянията в неделя. Версиите за липса на договореност са разнообразни.

Англия би трябвало да излезе от състава на Европейски Съюз на 29 март 2019 година Англия може да излезе от Европейски Съюз след координиране на всички договорености, свързани с бъдещите връзки. В същото време има и опция Англия да напусне Европейски Съюз без реализиране на договорка с Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР