Върху прокурори от Софийската градска прокуратура е упражнен безпрецедентен натиск

...
Върху прокурори от Софийската градска прокуратура е упражнен безпрецедентен натиск
Коментари Харесай

Безпрецедентен натиск върху прокурори. Разкрития

Върху прокурори от Софийската градска прокуратура е извършен невиждан напън поради делото за Автомагистрала „ Хемус ”. Това разгласи на брифинг представителят на СГП Десислава Петрунова.

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов се е опитвал да натиска прокурори по следствието за парите от автомагистрала " Хемус ", изясни Петрунова.

42-годишният Борислав Колев беше арестуван и упрекнат аз пране на пари в изключително огромни размери - 53 милиона лв., отпуснати за градежа на лот 5 на " Хемус ". В петък съдът го остави под домакински арест.

" Имало е среща сред двамата прокурори по следствието и оперативни служащи. Те са декларирали, че обвиненият желае да даде пояснения в ГДБОП. Поставили изискване към наблюдаващия прокурор да не се стачкува мярката за неотклонение, да се освободи, да му бъде позволено от прокурора да пътува в чужбина ", споделиха от прокуратурата. Те отказали. На среща в ГДБОП говорили и с шефа на службата Калин Стоянов, който желал Колев да получи по-леко обвиняване и с остри реплики декларирал, че по този начин следствието ще се провали и ще се търси отговорност. Те го приели като опасност. 

Сезирана е Софийската районна прокуратура. Там е почнало досъдебно произвеждане за опит прокурори да бъдат склонявани да нарушават служебните си отговорности.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР