Членът на Fife Джеймс Максуел купи оръжие и направи онлайн търсения за клането в Дънблейн

...
Върховният съд в Единбург разбра, че американски служители на реда
Коментари Харесай

Върховният съд в Единбург разбра, че американски служители на реда са прихванали пратката.

Заместник-адвокатът Ричард Годард KC каза, че Glock 17 пистолет и пълнител бяха открити скрити в домашно електронно устройство, заедно с две кутии с боеприпаси.

Американските власти предупредиха шотландската полиция. Огнестрелното оръжие и боеприпасите бяха отстранени, но устройството и кутиите за пистолета и куршумите бяха публикувани.

Максуел взе пакета в къща в Windygates на 11 януари тази година.

Полицията нахлу на адреса и откри Максуел, носещ сини латексови ръкавици с пратката в спалнята му.

Полицията посочва името на пешеходец, убит в Cowdenbeath 'hit-and -run', тъй като ловът за Audi продължава

Открит е отворен лаптоп, съдържащ pdf файл, който е ръководство с инструкции за пистолет Glock.

По време на интервю Максуел казал на полицията, че през октомври миналата година психичното му здраве се влоши и той започна да се чувства самоубийствен и проучва как да си набави огнестрелно оръжие.

Той призна, че през декември е платил £1000 за пистолета и боеприпасите.

Г-н Годард каза: „Той заяви, че преди доставката на пакета вече не е склонен към самоубийство, но не направи никакви усилия да отмени поръчката, тъй като предполагаше, че тъй като я е платил, трябва да я получи.“

Прокурорът каза, че след прегледа на лаптопа са открити търсения, включващи „най-добрият метод за самоубийство“ и „самоубийство с огнестрелно оръжие в Обединеното кралство“.

Г-н Годард добави: „Въпреки това, други търсения включват „основно училище в Глазгоу“, „Училищно клане в Дънблейн“ и „кога се разпускат училищата за Коледа 2022 г.“

Клането в Дънблейн се случи на 13 март 1996 г., когато стрелецът Томас Хамилтън, 43-годишен, нахлу в основното училище в град Стърлинг и застреля 16 деца и учител, преди да посегне на живота си.

Глокът, закупен от Максуел, се казваше, че е в добро състояние и в пълна изправност.

Г-н Годард каза: " Боеприпасите, закупени от обвиняемия, възлизат на 100 броя патрони с кухи върхове 9 мм. Този тип боеприпаси са проектирани да се деформират при удар, увеличавайки повърхността на куршума и причинявайки повече наранявания."

Прочетете повече от Sky News:
Шефът на Big Brother относно обвиненията на Ръсел Бранд
Съпругата на актьора подава молба за развод, след като той е вкаран в затвора за изнасилване

Полицията също установи, че Максуел е запазил явен сексуален видеоклип на непълнолетно момиче, извършващо сексуални актове и изображения на скотоложство.

Той също така направи търсения в интернет, включително „13-годишно момче“ и „сладки 14-годишни деца“.

Адвокатът на защитата Джонатан Кроу каза пред съда, че Максуел е купил пистолета за „суицидни цели“.< /p>

Той каза: „Мога да ви посъветвам и няма спор, няма друга информация или доказателства, сочещи зловещи мотиви на г-н Максуел да направи нещо с това оръжие във връзка с началните училища.“

Съдия лорд Ерихт отбеляза смекчаването на адвоката на защитата, но добави: „Въпреки това, трябва да кажа на този етап, че също така отбелязвам, че бяха купени 100 куршума, което изглежда прекалено много за целите на самоубийството.

„Този ​​тип боеприпаси са проектирани да се деформират при удар.“

Съдията отложи присъдата на първия нарушител за изготвяне на доклад и го остави в ареста, след като посочи, че „ значителна" присъда затвор беше вероятният изход.

Максуел, затворник в HMP Perth, призна шест обвинения, когато се яви в съда в сряда.

Той се призна за виновен за закупуване и опит за е придобил забранено оръжие между 1 декември миналата година и 11 януари тази година.

Той също така призна, че е извършил престъплението, без да притежава свидетелство за огнестрелно оръжие.

Той също така призна, че е купил и се опитал да придобие и притежават боеприпасите и се опитват да внесат огнестрелно оръжие и куршуми без законно разрешение.

Максуел освен това призна, че е притежавал детското порнографско видео между 22 април миналата година и 11 януари тази година и е притежавал екстремни порнографски изображения, включващи животни.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР