Върховният съд на САЩ във вторник потвърди забраната на американския

...
Върховният съд на САЩ във вторник потвърди забраната на американския
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ потвърди забраната на Тръмп за влизане на граждани от 5 мюсюлмански държави

Върховният съд на Съединени американски щати във вторник удостовери възбраната на американския президент Доналд Тръмп за влизането в страната на жители от 5 най-вече мюсюлмански страни , предава AFP.
Решението е огромна победа за Тръмп, който се бореше за това от близо година.
Съдиите са дали своят вот с 5-4 за това налагането на възбраната, която администрацията твърди, че е оправдана от опасенията за национална сигурност, да е годна.
Петте страни, на чиито жители е неразрешено да влизат в Съединени американски щати, са Иран, Либия, Сомалия, Сирия и Йемен .
Тръмп назова решението „ надълбоко реванширане “ в изказване, публикувано от Белия дом.
„ Това решение е миг на надълбоко реванширане след месеци на истерични мнения от медиите и демократите, които отхвърлиха да направя това, което е нужно, с цел да обезопасим границите и страната си “, съобщи президентът, представен от Фокус.
Решението на съда е забележителна победа за Тръмп, който направи възбраната един от топ целите си, откогато встъпи в служба.
По-малките съдилища отхвърляха няколко версии на възбраната, която беше въведена още в първата седмица на Тръмп като президент, само че решението на Върховния съд поставя завършек на другите тълкувания и възбраната към този момент е годна на цялата територия на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР