Върховният съд на Съединените щати блокира решение на президента Джо

...
Върховният съд на Съединените щати блокира решение на президента Джо
Коментари Харесай

Задължителната ваксинация в САЩ беше отменена

Върховният съд на Съединените щати блокира решение на президента Джо Байдън, по силата на което огромните компании можеха да задължат чиновниците си да се имунизират против Covid-19. Това би засегнало 84 млн души, наети от 100-те най-големи корпорации в Съединени американски щати. Съдиите обаче взеха решение наложителната имунизация да остане в действие единствено за работещите във федералните здравни институции.

Американският президент изрази отчаяние от правосъдното решение и прикани работодателите да „ постъпят вярно, с цел да защитят здравето на хората и стопанската система на страната “.

Решението на съда идва в миг, когато Съединени американски щати претърпяват нова вълна от инфекции с Covid-19, като разновидността Omicron е апетитен за главен провинен за рекордните случаи на хоспитализация.

Администрацията на Джо Байдън пресметна, че въвеждането на условие за ваксина при огромните работодатели ще избави 6500 живота и ще предотврати 250 000 приема в болница за 6 месеца. Повече от 60% от американците към този момент са изцяло имунизирани. Независимо от държавните разпореждания, някои компании, в това число Гугъл, Citibank и IBM, започнаха вкарват към този момент свои условия за работа и имунизации.

Но Националната федерация на самостоятелния бизнес, лобистка група, която беше един от водещите ищци, оспорващи държавното предписание за ваксини на работното място, повдигна въпроса, че разпоребата ще натовари притежателите на дребния бизнес с нови разноски, ще затрудни наемането на чиновници и ще докара до пропуснати облаги.

„ Днешното решение е добре пристигнало облекчение за дребните предприятия в Америка, които към момента се пробват да върнат бизнеса си в релси от началото на пандемията “, сподели Карън Харнед, изпълнителен шеф на правната част на групата.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР