Върховният съд на Република Корея реши да потвърди присъдата на

...
Върховният съд на Република Корея реши да потвърди присъдата на
Коментари Харесай

Окончателно: 20 години затвор за корупция за бивш южнокорейски президент

Върховният съд на Република Корея реши да удостовери присъдата на някогашния президент Пак Гън Хе, съгласно която тя би трябвало да прекара 20 години в пандиза по обвиняване в корупция и корист с власт, оповестява телевизионната и радиокомпания KBS, съобщи БГНЕС.
Общо някогашният президент ще би трябвало да прекара 22 години в пандиза, в това число две години за нелегално вмешателство в парламентарните избори през 2016 година, когато е оказала помощ на претенденти от ръководещата тогава партия " Сенури ".
 Вицепрезидентът на Samsung е наказан на 5 години затвор (СНИМКА) Вицепрезидентът на Samsung е наказан на 5 години затвор (СНИМКА)
Наследникът на Samsung Ли Джей Йонг е наказан на пет години затвор за корупция, лъжесвидетелстване и други закононарушения. Централният ок...
Пак Гън Хе беше отстранена от власт през март 2017 година През юли 2018 година първоинстанционният съд осъди някогашния президент на 15 години затвор за рушвет и още пет години за корист с власт. Тя също е санкционирана с 18 милиарда вона (около 16 милиона долара).
След това апелативният съд удължи периода на присъдата на 30 години. Впоследствие присъдата беше ревизирана няколко пъти, като отстрани част от обвиняванията против някогашния президент. Върховният съд постави завършек на делото, защото решението му е дефинитивно и не предстои на в допълнение обжалване.
В същото време ръководителят на ръководещата в страната Демократическа партия " Тобуро " Лий Нак Йонг съобщи предходната седмица, че има намерение да помоли президента Мун Дже Ин да помилва Пак Гън Хе и нейния предходник Ли Мън Бак, който също излежава 17-годишна присъда по обвинявания в корупция. Лий Нак Йънг акцентира, че помилването на някогашните държавни глави ще насърчи националното единение.
Социологически изследвания демонстрират, че болшинството от жителите на страната са срещу тази концепция.
 Бившият президент на Южна Крея е публично упрекната в приемане на подкупи Бившият президент на Южна Крея е публично упрекната в приемане на подкупи
На някогашния южнокорейски президент Пак Кън Хе бяха повдигнати обвинявания в приемане на подкупи, корист с власт, оповестяване на дър...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР