Върховният съд на Индия нареди спиране на правителството да уведоми

...
Върховният съд на Индия нареди спиране на правителството да уведоми
Коментари Харесай

Върховният съд на Индия спира хода на правителството да сформира звено за проверка на факти съгласно ИТ законите

Върховният съд на Индия подреди прекъсване на държавното управление да уведоми държавен орган за пресата, с цел да ревизира хипотетични подправени вести или дезинформация по отношение на политиките на държавното управление в обществените мрежи медии.

Заповедта на Върховния съд от четвъртък гласи, че в петициите, оспорващи хода на държавното управление, са повдигнати „ съществени конституционни въпроси “.

Решението на съда пристигна ден откакто Министерството на електрониката и осведомителните технологии издаде уведомление, с което се сътвори звено за инспекция на обстоятелства (FCU) на Бюрото за информация за пресата (PIB) като законов орган с пълномощия да маркира хипотетично погрешна информация, обвързвана с държавното управление и своите организации преди общите избори, започващи идващия месец.

Разпоредбата за FCU беше част от промените на държавното управление в разпоредбите за осведомителните технологии (насоки за медиатори и етичен кодекс на цифровите медии) от 2021 година през април предходната година. Измененията включват наредба...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР