Върховният представител за външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел

...
Върховният представител за външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел
Коментари Харесай

Борел обеща продължителна подкрепа за Украйна

Върховният представител за външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел сподели по време на посещаване в Киев в неделя, че Украйна се нуждае от повече военна помощ и той даде обещание продължаваща поддръжка от Европейски Съюз,  цитира думите му Ройтерс.

" Украйна се нуждае от повече (военни) способности и се нуждае от тях по-бързо ", сподели той в изказване, оповестено в X, платформата, известна преди като  " Туитър ". Той сподели, че е разискал " непрекъснатата военна помощ от Европейски Съюз " по време на първата си персонална среща с новия министър на защитата Рустем Умеров.

" Ние приготвяме дълготрайни задължения за сигурност за Украйна ", добави Борел.

Умеров, чието назначение от президента Володимир Зеленски, благодари на Борел в изказване за X за " непрекъснатата поддръжка " и сподели, че срещата е " насочна точка за ужасно съдействие ".

Той сподели, че техните полемики по отношение на военната помощ на Европейски Съюз за Украйна са обхващали " артилерия и муниции, противовъздушна защита, EW (EW е акроним за електронна война - бел.ред) и дълготрайни стратегии за помощ, образования и локализация на отбранителната промишленост " в Украйна. 

Тази седмица Европейската организация по защита сподели в отговор на въпроси на Ройтерс, че по скица за публични поръчки, с цел да доставят незабавно нужните артилерийски снаряди на Украйна и да попълнят изчерпаните западни ресурси.
 Риши Сунак: Нямаме проекти да изпращаме военни инструктори в Украйна
Риши Сунак: Нямаме проекти да изпращаме военни инструктори в Украйна

Така той опроверга изявление на своя министър на защитата от по-рано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР