Върховният представител по въпросите на външните работи Европейският съюз Жозеп

...
Върховният представител по въпросите на външните работи Европейският съюз Жозеп
Коментари Харесай

Борел предупреди за опасност от избухването на регионална война в Близкия изток

Върховният представител по въпросите на външните работи Европейският съюз Жозеп Борел предизвести, че Близкият изток е на прага на районна война. Той приказва в италианския курортен остров Капри, където министрите на външните работи на страните от Г-7 се срещат, с цел да обсъдят споровете в Газа и Украйна.
Трябва да желаяме от Израел въздържан отговор на иранското нахлуване. Не можем да ескалираме. Не желая да пресилвам, само че сме на ръба на районна война в Близкия изток.
Жозеп Борел, началник на външната политика на Европейски Съюз

Борел упорства западните водачи да ускорят военната помощ за Киев. Призив, още един от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.
Спешно е всички поддръжници на Украйна да усилят напъните си, с цел да дават на страната това, от което се нуждае, с цел да продължи да се пази дейно против тази съветска експанзия.
Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати

Съединените Щати и няколко европейски страни разискват оферти за потребление на облагите, генерирани от замразените съветски активи в размер на милиарди евро, с цел да се подкрепи обезпечаването на оръжия и други средства за Украйна. Тези оферти набират скорост, защото американските старания за обезпечаване на военно финансиране са в застой в Конгреса.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР