Върховният представител по въпросите на сигурността на външните работи Жозеп

...
Върховният представител по въпросите на сигурността на външните работи Жозеп
Коментари Харесай

Изключват Русия от SWIFT

Върховният представител по въпросите на сигурността на външните работи Жозеп Борел привиква на следващия ден вечер в 19 часа българско време изключителна видеоконферентна среща на министрите на външните работи, с цел да одобрят нови наказания против Русия. Очаква се страната да бъде изключена от системата за интернационалните разплащания SWIFT. Досега Германия беше срещу въвеждането на тази последна мярка.

" Свиквам виртуална среща на външните министри на Европейския съюз на следващия ден в 18.00 часа, с цел да одобрявам спомагателни ограничения в поддръжка на Украйна против експанзията от Русия. Ще предложа пакет от незабавна помощ за украинските въоръжени сили в поддръжка на тяхната героична борба ", написа Борел в Туитър.

Платежната система SWIFT със седалище в Белгия обезпечава връзка сред 11000 банки в 200 страни по целия свят. Мрежата разрешава финансовите институции да изпращат и получават платежни нареждания в надеждна и сигурна среща.

SWIFT предлага и програмен продукт за финансовите институции. Ако една банка бъде изключена от SWIFT, тя не може да превежда пари към други банки. След като Русия бъде изключена от SWIFT на процедура съветските компании няма да могат да реализират никакви покупко-продажби и преводи в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР