Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел информира

...
Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел информира
Коментари Харесай

Борел: Необходимо е Косово и Сърбия да постигнат напредък в диалога помежду си


Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел осведоми участниците в срещата на министрите на НАТО за разговора сред Сърбия и Косово, като означи, че е належащо двете страни да реализират прогрес.

Това беше " значим продан на отзиви със съдружниците от НАТО по отношение на ситуацията в Западните Балкани. Информирах министрите за последното развиване на разговора с посредничеството на Европейски Съюз. Необходим е прогрес и от двете страни. Посочих също, че за Босна и Херцеговина е значимо да употребява импулса, с цел да реализира съдбоносен прогрес по пътя към Европейски Съюз ", написа Борел в мрежата X.

Преди началото на министерската среща на НАТО в Брюксел, в чийто дневен ред са включени Западните Балкани, Борел съобщи, че задачата на Европейски Съюз в Косово EULEX ще продължи да си сътрудничи с КФОР в обезпечаването на непоклатимост и сигурност в северната част на Косово, заяви Европейската работа за външна политика (ЕСВД)..

Той съобщи, че стабилността и просперитетът на страните от Западните Балкани и тяхното пригаждане към външната политика на Съюза са от жизненоважно значение за Европейски Съюз.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР