Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика

...
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика
Коментари Харесай

Могерини ще обсъди иранската ядрена сделка с външните министри на четири държави

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини ще одобри във вторник министрите на външните работи на Германия, Франция и Англия, към които след това ще се причисли и иранският им сътрудник. На срещата ще бъде разисквано съглашението за иранската нуклеарна стратегия, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това ще стане седмица след решението на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да изтегли страната си от контракта, който европейците желаят да спасят. Още в сряда европейските страни по договорката започнаха диалози, с цел да убедят Иран да не излиза от съглашението.

Последваха изказвания от Париж, Лондон и Берлин в поддръжка на договорката. Могерини сподели, че Европейски Съюз е решен да резервира иранското нуклеарно съглашение, което тя назова "един от най-хубавите триумфи, постигани в миналото от дипломацията ".

Китай и Русия също показаха поддръжката си за контракта.

Същевременно представител на иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф сподели през днешния ден, че преди да посети Брюксел, той ще отиде в Пекин и Москва, където също ще разисква методите за избавяне на нуклеарната договорка, съобщи Франс прес.

Зариф ще бъде съпроводен от ирански стопански ръководители. Той ще потегли за Пекин на следващия ден вечерта.

Днес съветският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила и немският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила разискаха по телефона обстановката към нуклеарното съглашение и показаха поддръжка за неговото опазване. Те подчертаха, че това ще е от голяма важност за интернационалната и районната сигурност, се споделя в известие на Кремъл, представено от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че на 18 май Меркел ще отиде в Сочи за среща с Путин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР