Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

ЕС се готви за руски удари срещу спътници в орбита

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел предизвести през днешния ден, че не е изключено да бъде нанесен удар по европейските спътници в околоземна орбита. Борел приказва пред участниците в събитие, отдадено на европейските галактически действия.

Той означи, че три месеца преди началото на войната в Украйна съветските въздушно-космически сили са тествали противоспътниково оръжие. Това беше безотговорна постъпка, която сътвори освен боклуци, а сподели, че Русия е подготвена да заплаши всеки сателит, разясни Борел.

Европейската комисия и НАТО работят дружно за отбрана на сериозната инфраструктура, към момента не знаем каква част от тези уреди зависят от сателитно ръководство, добави той. По неговите думи в околоземна орбита през днешния ден работят към 5500 спътника, от които десетина % са благосъстоятелност на военните, а част от останалите са с двойна приложимост.

Без сигурност в космоса няма сигурност на земята, предходната година държавните управления по света отделиха към 100 милиарда евро за галактически разработки, уточни Борел. Космосът ще се трансформира в полесражение, в място на конкуренция и конфликти, добави той.
ТЕМА преди 1 ден 833 преди 4 дни 1673 преди 4 дни 984
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР