Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

ЕС увеличава военната помощ за Украйна, обмислят се нови санкции срещу Русия - Свят

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви тази нощ, че 27-те страни от Евросъюза изследват въвеждането на нови наказания против Русия след " ескалацията ", оповестена от Москва, съобщи Българска телеграфна агенция.

Борел сподели това след неофициална изключителна среща на външните министри от Европейски Съюз в Ню Йорк, на която те одобриха декларация, " осъждаща уверено най-новата ескалация от страна на Русия ".

" Ще продължим да усилваме нашата военна помощ и да изследваме нови ограничаващи ограничения “ против Русия, сподели Борел.

Извънредната среща на външните министри се организира в Ню Йорк на фона на новите закани на съветския президент Владимир Путин, който заприказва за използването на нуклеарно оръжие. Тази опасност Борел дефинира като " неприемлива ".

В изявление за телевизия Си Ен Ен през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по-рано съобщи, че изказванията на Владимир Путин " (призовават) за нови наказания от наша страна ".

Европейски Съюз към този момент наложи шест пакета наказания на съветската стопанска система, само че сред страните членки породи напрежение и Унгария съобщи, че се опълчва на нови наказателни ограничения. За налагане от Европейски Съюз на наказания е належащо единогласие,
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР