Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Борел призова Сърбия възможно най-бързо да въведе санкции срещу Русия

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел прикани Сърбия допустимо най-бързо да синхронизира външната си политика с външната политика на Европейски Съюз и да вкара глобите, които евросъюзът и останалите страни от Западните Балкани са въвели по отношение на войната в Украйна, предава

Министрите на външните работи на Европейски Съюз показаха очакване от сътрудниците и бъдещите членове на Европейски Съюз да се ангажират с общите полезности и общата външна политика и сигурност. Тези, които към момента не са го създали, а Сърбия е една от тях, би трябвало да ускорят хармонизирането и да наложат наказания допустимо най-скоро. Разбираме компликациите и оценяваме обстоятелството, че всички те гласоподаваха срещу Русия в Общото заседание на Организация на обединените нации, само че чакаме претендентите и нашите сътрудници да се синхронизират изцяло с външната ни политика “, сподели нощес в Брюксел Борел.

След срещата на външните министри на Европейски Съюз и на сътрудниците им от страните от Западните Балкани Борел приветства стратегическите и смели решения на сътрудниците, които изцяло са приели външната политика и глобите, въведени от Европейски Съюз.

Според Борел съветската агитация и дезинформация е широкоразпространена на територията на Западните Балкани. Той предизвести, че в такава обстановка неутралитетът на страните кандидатки за участие в Европейски Съюз не дава отговор на европейското им бъдеще.

Поддържането на близки връзки с режима на Путин към този момент не дава отговор на построяването на общо бъдеще с Европейски Съюз. Тези две неща не вървят дружно. Неутралитетът във връзка с войната в Украйна е неправилна идея, сподели Борел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР