Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей призова мюсюлманските държави,

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей призова мюсюлманските държави,
Коментари Харесай

Али Хаменей призова мюсюлманските държави да прекъснат политическите си връзки с Израел

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей прикани мюсюлманските страни, които имат политически връзки с Израел, да ги пресечен най-малко за " избран интервал от време ", оповестиха иранските държавни медии, седмици откакто той прикани за ислямско ембарго върху петрола и храните, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Някои ислямски държавни управления осъдиха израелските закононарушения, до момента в който други не го направиха. Това е недопустимо ", сподели Хаменей, преди да повтори, че учредената задача на ислямските държавни управления би трябвало да бъде да откъснат Израел от силата и стоките.

" Ислямските държавни управления би трябвало най-малко да пресечен политическите си връзки с Израел за избран интервал от време ", добави Хаменей.

На взаимната среща на върха сред членовете на Организацията на ислямското съдействие (ОИС) и Арабската лига в столицата на Саудитска Арабия, състояла се на 11 ноември, мюсюлманските страни не се съгласиха да наложат широкообхватни наказания на Израел, както изиска иранският президент Ебрахим Раиси.

Хаменей направи мненията си, до момента в който присъстваше на военна галерия, представяща " най-новите достижения " на въздушно-космическите сили на Революционната армия, включително и " Фатах-2 " - новата версия на първата иранска хиперзвукова ракета.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР