Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей призова мюсюлманските държави

...
Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей призова мюсюлманските държави
Коментари Харесай

Али Хаменей призова мюсюлманите да бойкотират износа на петрол и храни към Израел

Върховният водач на Иран, аятолах Али Хаменей прикани мюсюлманските страни да спрат износа на нефт и хранителни артикули за Израел, като изиска да се прекратят въздушните удари против линията Газа, съобщи Ройтерс, базирайки се на държавни медии.

" Бомбардировките на Газа би трябвало да спрат неотложно, пътят на износа на нефт и храни за ционисткия режим би трябвало да бъде преустановен ", съобщи Хаменей в тирада, представена от ирански държавни медии.

Израел даде обещание да унищожи подкрепяната от Иран палестинска формация " Хамас ", която управлява линията Газа в отговор на осъществените на 7 октомври набези против цивилни в Южен Израел, при които починаха 1400 души, а минимум 240 души бяха взети за заложници. Израелските сили започнаха да бомбардират линията Газа и постановиха цялостна обсада на анклава, като палестинските управляващи оповестяват, че от началото на въздушните удари са били убити над 8000 души.

Иранските духовни водачи предизвестиха Израел за евентуална ескалация на спора, в случай че той не приключи експанзията си против палестинския народ. А управляващите дадоха индикация, че прокситата на Техеран в Близкия Изток са подготвени да работят.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР