Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей, каза в сряда,

...
Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей, каза в сряда,
Коментари Харесай

Аятолах Хаменей: Израел трябва и ще бъде наказан за атаката в Дамаск

Върховният водач на Иран, аятолах Али Хаменей, сподели в сряда, че Израел " би трябвало да бъде осъден и ще бъде " за офанзивата против комплекса на иранското посолство в Сирия, цитира думите му Ройтерс.

Припомняй, че на 1 април при удар, който съгласно умъртви седем висши ирански военни съветници.

" Когато нападат консулството, все едно са нападнали нашата земя ", сподели Хаменей в тирада, отбелязваща края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. " Злият режим направи неточност и би трябвало да бъде осъден и по този начин ще бъде ", добави той.
 Иран заплаши израелските посолства по света
Иран заплаши израелските посолства по света

Техеран се закани да отмъсти за убитите си военни командири в Дамаск

В явен отговор на Хаменей израелският външен министър Израел Кац сподели в сряда, че Израел ще отговори, в случай че Иран нападне Израел от личната си територия .

" Ако Иран нападна от личната си територия, Израел ще отговори и ще нападна в Иран ", сподели Кац в обява в обществената медийна платформа X.

Иран поддържа групи, които към този момент вземат участие във войната в района, откогато Израел стартира нашествието си в Газа след офанзивата против Южен Израел, осъществена от Хамас на 7 октомври.

израелска бомбардировка на Газа. Атаката на Хамас против Израел на 7 октомври умъртви 1200 души, съгласно израелски данни.

Подкрепяната от Иран ливанска формация Хизбула обменя огън всеки ден с Израел , до момента в който иракски групировки стреляха по американските сили в Сирия и Ирак , а хусите от Йемен нападат кораби в Червено море и Аденския залив.
 Прогноза: Иран може да удари Израел след 12 април
Прогноза: Иран може да удари Израел след 12 април

След приключването на Курбан Байряма Техеран ще предприеме действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР