Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет
Коментари Харесай

ООН е шокирана от условията, в които се намират задържаните мигранти в САЩ

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет съобщи през днешния ден, че е шокирана от изискванията на задържане на мигранти в Съединени американски щати, и акцентира, че децата не трябва въобще да бъдат отделяни от фамилията си, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Бачелет насочи остри рецензии ден след изказвания на американския президент Доналд Тръмп, който заяви, че подложените на критика за претъпканост и неприятни условия на живот центрове за задържане на мигранти ще бъдат отворени за публицисти.

В официално съобщение висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида сподели, че е шокирана от изискванията, в които се намират арестуваните мигранти и бежанци, както възрастни, по този начин и деца.

" Като педиатър, само че и като майка и някогашен държавен глава съм надълбоко шокирана, че деца биват принудени да спят на земята в пренаселени пространства, без съответен достъп до здравни грижи или до храна, при неприятни санитарни условия ", съобщи тя в официалното съобщение.

Задържането на деца, даже за малко и при положителни условия, може да има тежки последствия за здравето и развиването им. Помислете за вредите, които се нанасят ежедневно, като се позволява тази тревожна обстановка да продължава, сподели Бачелет.

Множество органи на Организация на обединените нации, отговарящи за правата на индивида, подчертаха, че задържането на деца мигранти може да се преглежда като грубо, нечовешко и унизително отношение, неразрешено от интернационалното право. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР